Foodie Friday Recipes The Days

Foodie Friday #Tilapiafilet stamppotje

Stamppot is toch wel een van mijn favorieten en dan zeker dit tilapiafilet stamppotje. Jammer alleen dat stamppot vaak zo vreselijk machtig is! Daarom heb ik deze gezondere, minder machtige variant bedacht met zoete aardappel en bloemkool! Zoete aardappel is een superfood dat bomvol zit met anti-oxidanten, waaronder beta-caroteen (bouwstof voor vitamine A), vitamine B6 en vitamine C. Kijk daar worden we blij van! Tilapiafilet is een witvis dat weer veel eiwitten bevat, en daar wil je genoeg van binnenkrijgen als je zoveel sport! Zorg wel dat je tilapiafilet een keurmerk bevat, zodat je weet dat het duurzaam is.

Wat heb je nodig (2 pers):

– 2 tilapiafilets
– 200 gram zoete aardappel
– 300 gram bloemkoolroosjes
– 2 sjalotjes, gesnipperd
– 3 eetlepels melk naar keuze
– 2 eetlepels Griekse yoghurt
– 1,5 theelepel kerriepoeder
– Zout & peper
– Peterselie voor de garnering
– Kokosolie om in te bakken

Hoe maak je deze Tilapiafilet stamppotje?

Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm. Stoom de bloemkool roosjes met de stukken zoete aardappel in een stoommandje (te koop bij de toko), boven een pan met een klein laagje kokend water. Laat het 10 tot 12 minuten stomen. Prik tussendoor eens met een vork erin om te zien of het al zacht is.

In de tussentijd verhit je wat (kokos)olie in een steelpan, waar je vervolgens de sjalotjes in fruit voor ongeveer 1 minuut. Zet het vuur uit.

Verhit (kokos)olie in een koekenpan en bak de tilapiafilets aan beide zijden 3 minuten (dus 6 minuten in totaal). Breng op smaak met peper en zout.

Stamp nu de bloemkool met de zoete aardappel en voeg de melk, Griekse yoghurt, de sjalotjes en de kruiden toe. Stamp het tot een geheel en breng op smaak met wat peper en zout. Proef of het naar wens is en dan kan het opdienen beginnen.

Begin met het stamppotje en serveer daar de gebakken tilapiafilet op met wat peterselie om het af te maken.

Enjoy!

Lavinia

Plaats een reactie