cookiedough balletjes
Recipes The Days Try it Tuesday

Try it Tuesday #Healthy Cookiedough Balletjes

Hoe Healthy zijn deze cookiedough balletjes van Foodness? Ik heb mij voorgenomen ze deze week te maken want Claartje van Foodness zit toch in Italië en ik hoef ze dan niet met haar te delen. Zogenaamd is dit namelijk haar nieuwe favoriete recept. Het enige cookiedough dat ik daadwerkelijk opeet is als ik speculaas of pepernoten maak. Daarna ben ik meestal ziek en sta ik een uur boven de pot te barfen.

Anyway waarom ik deze ballen dan toch ga maken? Het bestaat uit kikkererwten en ik ben fan van kikkererwten geworden. Sterker nog ik heb mijn wekelijkse dierlijke hamburger ingewisseld voor een kikkererwten burger en ik vind het nog lekkerder ook! Het fijne is dat ze vol zitten met eiwitten, vezels en mineralen. Joepie de poepie!

Ingrediënten

  • 250 gram kikkererwten
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels amandelpasta of pindakaas
  • 1 stokje vanillebonen
  • 100 gram pure chocolade min 70%

 

Hoe maak je de Cookiedough Balletjes?

Laat de kikkererwten goed uitlekken. Ik gebruikte kikkererwten uit blik, maar je kunt ook gedroogde kikkererwten gebruiken en die een nacht laten weken. Hoe dan ook: goed uit laten lekken! Als je dat niet doet wordt je beslag straks te nat, en dan kun je er geen balletjes van maken. GOED laten uitlekken dus, die kikkererwten, en eventueel nog droog deppen met een stuk keukenpapier.

Schraap de merg uit een vanillestokje. Doe de merg bij de kikkererwten.

Voeg ook de honing en amandelboter of pindakaas toe. Meng alles met een staafmixer of doe het in de keukenmachine. Meng tot je een dikke pasta hebt zonder klontje.

Hak 50 gram van de chocola fijn met een scherp mes. Voeg de chocoladestukjes toe aan het deeg.

Rol met je handen kleine balletjes van het deeg en leg ze op een schaal. Zet de schaal minimaal een uur in de vriezer zodat de balletjes stijf worden.

In principe zijn de balletjes nu klaar, maar je kunt ervoor kiezen ze nog te bedekken met een laagje chocola, waar je de overige 50 gram chocola voor nodig hebt.

Smelt de overige 50 gram chocola au bain marie. Dip de de balletjes een voor een in de chocolade en laat drogen op een vel bakpapier.

 

Wil je meer recepten van Claartje van Foodness? Klik dan HIER!

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie