chocola quinoa
Foodie Friday Recipes The Days

Try it Tuesday #Chocola Quinoa brokken

Chocola quinoa brokken zijn zo makkelijk om te maken. Ik vraag me af waarom ik er eigenlijk niet mee ontbijt. Dit recept vond ik op de blog van Wendy Polisi en sindsdien maak ik er verschillende varianten mee. Maar dit basisrecept van Wendy blijft voor mij toch wel de lekkerste. Eigenlijk wil ik elke dag chocola eten maar ik hou mezelf tegen. Waarom eigenlijk?

Vier redenen waarom je nog meer chocola moet eten lees je HIER!

Iedereen weet inmiddels wel dat chocola ook gezond voor je kan zijn dus waarom niet hiermee ons voordeel doen? Misschien komt het omdat we chocola nog steeds als snoep zien en moeten we nog steeds wennen aan het idee van cacao als gezond. Ik stel voor dat je deze chocola quinoa brokken voor de grap eens als lunch gaat serveren!

Ingrediënten

  • 1 eetlepel kokosolie
  • ½ kopje quinoa, afgespoeld
  • ½ kopje gezouten cashewnoten, fijngehakt
  • 1 theelepel zeezout
  • ⅛ theelepel cayennepeper (optioneel)
  • 3½ ounces Pure Chocola 70% 

 

Hoe maak je deze chocola quinoa brokken?

Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kokosolie toe en laat het smelten. Quinoa al roerend toe voegen en bakken, voor ongeveer 5-8 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Ze moeten iets uitzetten tot ze enigszins uit je pan lijken te poppen. (Maar niet zoals popcorn. De verandering zit m in de textuur.) Breng over naar een kom en voeg de cashewnoten, zeezout en cayennepeper toe.
Verhit de chocola au bain marie. (Je kan ook gebruik maken van een metalen kom boven een pan met kokend water) Verwarm tot gesmolten, vaak roeren om aanbranden te voorkomen.
Als de chocola is gesmolten, voeg dan de quinoa en cashew mengsel toe en roer goed tot alles is gecombineerd. Schraap het mengsel met een lepel en drop het op het bakpapier. Plaats in de koelkast 15-20 minuten, tot het geheel gehard is.

Wil je meer recepten van Wendy Polisi dan klik je HIER!

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie