Food Motivatie en Inspiratie Tips & tricks

Zo kom je van buikvet af!

Gisteren tijdens de yoga zat er buikvet in de weg. Eerst dacht ik dat het mijn broekrand was totdat mijn organen van binnen uit begonnen te schreeuwen om hulp. Ik kan me niet herinneren dat ik vet heb uitgenodigd in mijn leven. Dus wie heeft mij vervloekt? Hocus pocus pilates paf, ik wou dat iemand mij een wondermiddel gaf. Anyway er zijn natuurlijk de nodige tips and tricks om ongewenste gasten te verdrijven. Normaal trek ik mijn mond dan open maar in dit geval kan ik mijn mond dus beter wat vaker dichthouden.

Het lijkt simpel die drie tips and tricks die hieronder staan maar met alleen het lezen ervan kom je er niet. Jammer hè, anders had ik het elke dag bij tips lezen gehouden. Clean/droog eten en sporten zijn natuurlijk het begin van vetjes kwijt raken.

Check daarom dan even deze workout joh!

Buikvet verliezen met eten

Begin eerst maar eens met eerlijk toegeven wat je allemaal wel of niet naar binnen werkt. Schrijf het op en houdt het bij en don’t take je eigen in de maling! Als je niet krijgt genoeg vezels binnenkrijgt (25 tot 30 gram per dag), kan constipatie leiden tot een opgeblazen gevoel. En je zit uren te persen. Aan de andere kant, overdrijven met vezels of het eten van te veel gas producerend voedsel zoals broccoli, appels, of bonen kan ook je buik doen uitzetten. Gelukkig zijn er ook bvb bosbessen waarvan bewezen is dat ze helpen buikvet te verminderen.

Buikvet verliezen met krachttraining

Het trainen van je buikspieren door crunches helpt natuurlijk om spiermassa te ontwikkelen in dat gebied waar je ook je vetjes weg wilt helpen. Helaas kan je niet plaatselijk afvallen dus je helpt jezelf door ook vooral veel Total Body oefeningen te doen zoals bvb een plank en mountain climbers. Wat veel mensen ook vergeten is om ook langzame balans oefeningen te doen. Doe ze! Doe ze nu meteen!

Buikvet verliezen met cardio

Gooi je cardio training in de mix. Sta je meestal een uur op de loopband? Zet ‘m aan en begin te lopen muts, je moet er niet op staan! Een uur lang in hetzelfde tempo daar went je lichaam aan. Dus kies een uitdaging en wissel tempo af. Of doe een korte cardio training en ga voor een hoge intensiteit met een flinke afwisseling van cardio oefeningen.

 

Oh ja trouwens wist je dat er een spiegel bestaat die alles meet, van je maten tot aan het vet op je …. kijk HIER maar!

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie