huisdier is gezond
Lifestyle Mindfullness

5 gezonde voordelen als je een huisdier hebt

Je gelooft het niet maar een huisdier is gezond voor je. Er zijn zeker 5 voordelen voor je gezondheid als je in het bezit bent van een huisdier. Nog meer tijd doorbrengen met je hond of kat-of zelfs je goudvis! Want je wordt er niet alleen gelukkiger maar ook gezonder van. Nou ja behalve als je allergisch bent. Dan moet je het toch echt bij Blub de goudvis houden. Ik heb zowel een hond als een poes en ik kan je vertellen dat ik alleen al gelukkig word als ik naar mijn twee mormels kijk!


1 Een huisdier is gezond en goed voor je humeur

Je hebt maar een half uur knuffelen met je baby nodig en dan maak je met je hersens al genoeg chemicaliën aan die gelinkt worden aan een gelukkig gevoel. Dat geldt trouwens ook andersom voor je hond of kat. Je goudvis kan je beter onder water knuffelen. Huisdier therapie met katten kan ook helpen verlichten tegen een depressie. Katten eigenaren zijn minder eenzaam zijn en hebben een hogere moraal dan degenen zonder een kat. Waarschijnlijk omdat knuffelen met een dier oxytocine doet vrijkomen, het hormoon van de “liefde”.

Samen liedjes zingen is zeer goed voor je humeur!!!

2 Huisdieren helpen je met stress te verminderen

Chillen met een hond voor minstens vijf minuten kan je cortisol niveau, een stresshormoon al helpen te verlagen. Het werkt zelfs op kantoor: uit onderzoek bleek dat mensen die hun honden mee naar werk mochten nemen minder stress ondervonden gedurende de dag (ondertussen was het stress niveaus onder hun hondsloze collega’s gestegen).

3 Huisdier als pijnstiller

Nee dit is geen grap van een Chinees of Koreaan. Niet je huisdier opeten als je hoofdpijn hebt. Zo bedoel ik het niet. Onderzoek wijst uit dat tijd doorbrengen met je dierlijke vriendjes kunnen helpen met het verlichten van pijn. Misschien werken ze als welkome afleiding. Ik kan je wel vertellen dat niemand mij beter heeft geholpen met liefdesverdriet dan mijn twee kindjes.   Ja mijn hond en kat mogen gewoon naast mij liggen op bed. En nee ik vind het niet leuk om zo vaak de was te doen….

4 Een huisdier is gezond want het is fitness geblazen

Iedereen met honden en paarden weet dat je er aardig wat activiteit aan hebt. Het is geen verrassing dat alle hondenbezitters meer bewegen en dus meer in vorm zijn en een betere conditie hebben. Tenminste, de hondenbezitters die goed voor hun hond zorgen natuurlijk want als je geen tijd hebt om minimaal drie keer op een dag met je hond te gaan wandelen, moet je sowieso geen hond aanschaffen. Er is meer: Het lopen met een hond-versus in je eentje-wordt gekoppeld aan meer sociale interacties, zoals gesprekken met vreemden. Oftewel dat lekkere ding in het park, dit klopt echt. Alleen wilde dat lekkere ding niet

5 Dierenliefde is goed voor je hart

Het aaien van een dier-of kijken naar vissen in een aquarium kan je hartslag en je bloeddruk verlagen. Dierenliefhebbers hebben ook nog eens lagere niveaus van cholesterol en vette triglyceriden. Als je leeft met je grote liefdes Tijgertje of Max, heb je minder bezoekjes aan de dokter nodig en heb je een gezonder hart. Een studie wees uit dat katteneigenaars minder kans hadden om aan hart-en vaatziekten te sterven dan degenen sans poes. Een ander onderzoek wees uit dat hondeneigenaren negen keer meer kans hadden om na een hartaanval te leven dan mensen zonder honden.

Dus nu snel naar je maatje en knuffelen maar!!!

xoxo

Paultje (en Lolly en Milla)

ps dit betekent natuurlijk niet dat de mensen zonder huisdier nu zomaar zonder na te denken een huisdier aan mogen schaffen. Alleen als je weloverwogen die beslissing kan nemen en veel tijd (en geld) er voor over hebt mag je er aan beginnen!

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie