Food Tips & tricks

Hoe je door pizza te eten kan afvallen!

Ik herhaal het nog even zodat het doordringt, door pizza te eten afvallen! Er is gewoon een studie dat bewijst dat pizza’s je helpen mager te worden: cheat dagen helpen je gezond te eten op de lange termijn! Dat staat in een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Consumer Psychology.

Deelnemers aan het onderzoek werden op een dieet gezet dat was beperkt tot slechts 44.000 kilojoules per week. Maar de helft van de deelnemers mocht alles wat ze wilden eten op zondag verorberen.

Ik herhaal het nog even zodat het doordringt, door pizza te eten afvallen!

Na twee weken, was gemiddelde body mass index bij beide groepen zowel verminderd. Hoewel er geen significant verschil zat in de hoeveelheid verloren gewicht van de twee groepen, waren degenen die zondag hadden gesnaaid gelukkiger en meer gemotiveerd om te blijven werken aan hun lichamelijke doelstellingen.

Check dit: Tortizza met spinazie en geitenkaas

De reden: af en toe jezelf met wat lekkers verwennen maakt je gezonde dieet duurzamer.

Uiteraard gaat het ook om zelfbeheersing. Maar veel mensen willen naar iets leuks uit kunnen kijken en zichzelf niet iets verbieden. Doordat verbieden een negatief gevoel opwekt, raken mensen al snel gefrustreerd en houden ze een verandering in hun dieet niet vol. Dat is dus minder het geval als je jezelf beloont!

Ik herhaal het nog even zodat het doordringt, door pizza te eten afvallen!

Het is belangrijk om vooruit te plannen en jezelf bepaalde dag te geven waarin je je niet aan je dieet hoeft te houden. Als je het gevoel namelijk krijgt dat je faalt, dan wordt die ene pizza in de week al snel een tweede of derde pizza. Dat wordt al snel nou nu maakt het helemaal niks meer uit.

Zie ook: Wil je afvallen? Eet dan peulvruchten

Wel opletten want met cheat day bedoelt met niet binge day. Eens even kijken hoeveel je naar binnen kan werken tot je lichaam het er zsm weer uit wilt werpen. De deelnemers hielden hun pizza, ijs en andere snacks binnen de perken, zodat ze binnen hun wekelijkse kilojoule totaal konden blijven.

Conclusie; Je hoeft niet alle snacks direct af te zweren.. Ga je gang en geniet van die pizza. Ik en mijn foodie vriendinnen snacken namelijk ook heel wat bij de FEBO af. Wat zeg je? Daar wil je meer van weten? Nou oké dan de blogger shoot met de FEBO kan je HIER terug zien!

xoxo

Paultje

bron; womenshealth.com/au
Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie