boerenkool smoothie
The Days Thirsty thursday

Thirsty Thursday #Boerenkool Smoothie

Oh wat ben ik toch blij met de meiden van The Green Happiness! Ik ben koos inspiratieloos deze Thirsty Thursday, heb al dagen een lege koelkast en sta in de supermarkt voor me uit te staren om vervolgens weer met lege handen thuis te komen. Ik heb een ik weet het even niet meer dag/week/maand maar nog geen jaar. Boerenkool vind ik rauw dus honderd keer lekkerder dan in een stamppot. Sterker nog de geur van boerenkool stamppot doet mij direct een pizza bestellen. Dus vandaar dat ik vandaag deze boerenkool smoothie maak. Eigenlijk is boerenkool een wintergroente maar ja tegenwoordig kan je alles het hele jaar door verkrijgen. Grappig weetje; ‘we’ eten al 2000 jaar boerenkool!

Waarom is boerenkool zo gezond?

  • bevat veel vezels
  • zit boordevol antioxidanten
  • heeft een ontstekingsremmende werking
  • helpt bij de preventie tegen hart- en vaatziekten
  • is een hulp bij detoxen – ontgiften
  • is rijk aan ijzer
  • bevat veel calcium
  • bevat veel vitamine A
  • is rijk aan vitamine C
  • bevat veel vitamine K

Ingredienten

1 limoen
1 stuk gember
1 stronk selderij
2 handjes gekrulde boerenkool
2 kakifruit
groot glas water

Hoe maak je de Boerenkool Smoothie?

In de blender ermee, run it till it’s smooth en genieten maar!

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie