mango proteïne ijsjes
Recipes The Days Try it Tuesday

Try it Tuesday #Mango Proteïne Ijsjes

Ja oké de zomer is over maar mag ik alsjeblieft nog deze Mango Proteïne ijsjes eten? Ik bedoel, het is buiten nog niet eens herfst. Ik loop nog zonder jas, het regent nog niet en de blaadjes beginnen nu pas te verkleuren. Who am I kidding… Ik eet zelfs ijs bij min 30 denk ik. Anyway zoals op elke dinsdag deel ik een recept dat ik heb gevonden op instagram. Vandaag dit recept van Simple Veganista. Waarom dan juist dit recept? Eigenlijk omdat ik vooral op het plaatje verliefd werd want ik heb een haat liefde verhouding met Mango. Het is een soort aan uit relatie waarbij we steeds weer bij elkaar komen en het toch weer niet lijkt te werken.

Ingrediënten

  • 500ml bevroren mango , verdeeld
  • 1-1 1/2 scoops Vegan vanille proteïneshakepoeder
  • 1 kopje ongezoete kokosmelk , + plus nog veel meer als dat nodig is
  • 1/3 – 1/2 kop vegan granola naar keuze

 

Gereedschap

  • ijsvormpjes of ongeveer 6 kleine dixie cups
  • 10 houten ijslollystokjes
  • blender

Je snapt natuurlijk dat je Simple Veganista op haar instagram moet volgen;

 

Hoe maak je deze Mango Proteïne ijsjes?

1. In een blender, meng je de mango (ongeveer 3 kopjes), proteïne poeder en ongezoete kokosmelk, mix tot het glad is, stop om langs de zijkanten te schrapen als dat nodig is om het te helpen mee te bewegen. Als het mengsel te dik is, voeg je een beetje extra kokosmelk, ongeveer 1 eetlepel per keer, toe als dat nodig is.

2 . Vul de ijsvormpjes of bekers voor ongeveer 1/4 vol, voeg ongeveer 1 theelepel muesli en een paar kleine stukjes mango toe, zachtjes naar beneden drukken.

3. Herhaal nogmaals, eindigend met muesli.

4. Tik de ijsvormpjes zachtjes op een vlakke ondergrond om overtollige luchtbellen te verwijderen.

5. Plaats de houten stick direct direct in het midden.

6. Plaats in de vriezer, achterin voor ten minste 6 uur.

7. Voordat je ze gaat eten, laat je de ijsjes even op kamertemperatuur komen zodat je ze gemakkelijk of met een beetje wikken naar buiten kan schuiven. Als alternatief, plaats je de ijsvorm in water op kamertemperatuur water, tot net onder de rand van de ijsvorm. Doe dit alleen voor een paar seconden, verwijderen door zacht te trekken. Bewaar ze in een luchtdichte container in de koelkast met vetvrij papier tussen de ijsjes om ze niet aan elkaar te laten plakken.

Voor nog veel meer recepten van Simple Veganista kan je HIER op haar eigen site kijken!

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie