The Days Thirsty thursday

Thirsty Thursday #Rozenknopjes thee

Ik heb gisteren weer eens ouderwets rozenkopjes thee gedronken. Ik weet dat niet iedereen dol is op de smaak maar het doet mij aan high tea, oma’s en picknicks uit dure bladen denken. Doe ik gewoon mijn ogen dicht en ik zit er zelf.  Nou kan ik een bejaarde uit een tehuis trekken en in mijn eigen tuin met onbekende oma een high tea doen maar ik zet wel weer Netflix op. 

Voordeel van deze thee is dat er geen cafeïne in zit. Alhoewel ik daar dol op ben. Wat nog fijner is dan de smaak is de geur. Ik droom van een ouderwetse heksenketel boven het vuur gevuld met rozenknopjes thee en een lekker vetgemest kindje in de oven.

Voordelen zijn:

* Het stimuleren van het immuunsysteem
* Het lichaam beschermen tegen schade door vrije radicalen
* Verbetering van bloed circulatie
* Het verlichten van constipatie
* Het verlichten van pijn in de knieën
* Helpt bij de genezing van wonden
* Het verlichten van indigestie

Probeer ook eens deze #Blauwe thee van Kittelbloem

kittelbloem thee

Om het perfecte kopje rozenknopjes thee te maken:

  • Gebruik 2 TL van organische gedroogde rosebuds .
  • Voeg kokend water toe en gedurende 20 minuten laten trekken- hoe langer je het laat trekken des te gunstiger zijn de effecten van de thee.
  • Zoeter? Gebruik biologische rauwe honing en genieten maar.

 

ps, er zit natuurlijk niet echt een vetgemest kindje in mijn oven. Pas met kerst weer…..

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie