Chocola Mint Chia Pudding
Food Ontbijt

Try it Tuesday #Chocola Mint Chia Pudding

Ontbijten met deze Chocola Mint Chia Pudding van A Sweet Pea Chef lijkt mij eerder de dag beginnen met een toetje. Maar who cares?! Schuif dat toetje er maar in hoor ’s ochtends vroeg. Ik zal heel eerlijk zijn en zeggen dat ik niet de allergrootste fan ben van Chia zaad. Iets in de structuur geeft me het gevoel dat ik geweekte miertjes aan het eten ben. Het blijft ook altijd tussen mijn tanden zitten waardoor ik uren later nog als een gorilla in mijn eigen gebit zit te poeren. Vet sjiek.

Anyway, het is dinsdag en dan probeer ik graag andermans recepten uit en ditmaal dus van Lacey van A Sweet Pea Chef. Haar blog staat bomvol heerlijkheden kan ik je vertellen. De een wat gezonder dan de ander maar bizar veel om inspiratie op te doen. Waarom ik dit ontbijt slash toetje dan heb uitgekozen? Nou dit zit bomvol vezels en proteïne en zit lekker laag in de calorieën!

Ingrediënten

  • ¼ kopje chia zaad
  • 1 eetl. ahornsiroop
  • ⅛ theel. pepermuntextract
  • ½ eetl. cacaopoeder
  • ¾ kopje ongezoete amandelmelk

 

Hoe maak je deze Chocola Mint Chia Pudding?

  1. Meng de chia zaadjes, pure ahornsiroop, pepermunt extract, cacaopoeder en ongezoete amandelmelk in een afsluitbare container of  mason jar.
  2. Roer stevig om het te mengen, om het dan af te dichten.
  3. Plaats in de koelkast gedurende 3-4 uur, bij voorkeur gedurende de hele nacht.
  4. De chia pudding is klaar om te eten als je hem uit de koelkast haalt – even goed roeren en je bent klaar.
  5. In de koelkast houdbaar voor maximaal 4-5 dagen.

 

Oh en Lacey heeft de VOEDINGSWAARDE-INFORMATIE  ook fijn voor je uitgemeten;

Portie:  1 mason jar Calorieën:  318 Vet:  17,1 g Verzadigd vet:  1,8 g Koolhydraten:  36.2 g Suiker:  12,1 g natrium:  138.5 mg Vezel:  19,6 g Eiwit:  9,5 g Cholesterol:  0g

Check onderstaand filmpje van A Sweet Pea Chef!

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie