Vrouwen ontwikkelen vaker eetstoornis dan mannen
Beauty & Health Lifestyle

‘Vrouwen ontwikkelen vaker eetstoornis dan mannen’

Vrouwen ontwikkelen vaker een eetstoornis dan mannen. Dit zou komen omdat vrouwen meer hersenactiviteit hebben in gebieden die geassocieerd zijn met een negatief zelfbeeld. Dan vraag ik mezelf ook direct af als man met een eetstoornis of ik dan net als die vrouwen meer hersenactiviteit heb in hetzelfde gebied. Aan mijn vrienden ga ik dat niet vragen want volgens hen ben ik sowieso vrouwelijker. 

Dit resultaat komt naar voren uit onderzoek dat gepubliceerd is in Oxford Journal. Door middel van virtual reality maakten onderzoekers de lichamen van zestien mannen en zestien vrouwen dikker of dunner dan ze in werkelijkheid waren. Tussendoor maten ze de hersenactiviteit. Wanneer de deelnemers hun lichaam als veel dikker zagen, was er een toename in het gebied in de hersenen dat gelinkt is aan onze emoties. Vooral bij vrouwen was dit effect sterk.

Wil jij weten hoe het is om Anorexia te hebben?

De onderzoekers stellen dat dit onderzoek kan helpen bij het verklaren van een neurobiologische onderbouwing van een eetstoornis en kwetsbaarheid bij vrouwen. Ik zou het zelf mooi vinden als virtual reality vaker gebruikt gaat worden voor onderzoek. Zeker als het gaat om stoornissen die te maken hebben met zelfbeeld. Wat is jullie visie daarop? Zou je hier zelf ook gebruik van willen maken om te ervaren of je een verstoord zelfbeeld hebt?

Wil je meer weten over anorexia, bulimia of andere eetproblemen/stoornissen lees dan HIER verder op de site van Novarum. Ook als je zelf denkt een eetprobleem te hebben of iemand denkt te kennen lees dan eerst goed wat het precies inhoudt zodat je op de juiste en geïnformeerde manier kan reageren.

 

xoxo

Paultje

Bron; nu.nl
Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie