Smoothies The Days Thirsty thursday

Thirsty Thursday #Vanille Vijgen Smoothie

Toen mijn moeder over vijgen begon moest ik gelijk denken aan deze Vanille Vijgen Smoothie van Camille Styles. Soms is kijken naar een foto al voldoende om het te kunnen proeven. Al moet ik eerlijk zeggen dat mijn liefde voor vijgen zeer minimaal is. Hoezo dan? Nou iets in de structuur van vijgen staat mij ontzettend tegen. Daarentegen als vijgen worden verwerkt in een gerecht heb ik geen last van de structuur en vind ik het heerlijk. Vanille spreekt voor zich. Ik eet zelfs een baksteen als er vanille overheen wordt gestrooid!

Terug naar deze Vanille Vijgen Smoothie want supergezond is deze niet. BOEIEND! Soms moet je gewoon genieten en een beetje cream never hurt nobody! Wat ik nog even kwijt wilde is dat vijgen een beetje een laxerende werking hebben. Dus als jij en je poeperd het de laatste tijd niet helemaal eens zijn zou ik vooral aan de vijgen gaan. Lekker, gezond, weinig calorieën en dus goed voor de kont!

Ingrediënten

 • 3/4 kop vanille Griekse yoghurt
 • 1/2 kop cashew melk
 • 1 eetlepel kokosolie
 • 1/2 theelepel vanille-extract
 • 1 eetlepel pompoenpitten, geweekt
 • 3 vijgen
 • ijsblokjes
 • honing, voor de garnering
 • gehakte pompoenpitten, voor de garnering

 

Hoe maak je deze Vanille Vijgen Smoothie

 1. Doe de vanille Griekse yoghurt, cashew melk, kokosolie, vanille-extract, pompoenpitten, vijgen, en ijsblokjes in een blender. Mix tot een gladde massa. Voor een romiger smoothie, voeg je meer cashew melk toe.
 2. Dompel de rand van je glas in honing, dan rol je het in de gehakte pompoenpitten voor een mooie garnering. Plaats de glazen in de vriezer totdat je klaar bent om te serveren.
 3. Plaats dunne plakjes vijgen rond de bodem van het glas, voeg het smoothie mengsel toe. Genieten! (Tip: Giet de smoothie direct in het midden van het glas, om de vijg plakjes niet te bewegen)

 

Dol op smoothies en wil je dat in je dagelijkse voeding verwerken? Geef je HIER op voor je dag tot dag voedingsschema!

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie