Recipes The Days Try it Tuesday

Try it Tuesday #kokosrozentaart

Ik ben al sinds jaar en dag lid van de Elle Eten en ik maak zelden een recept dat er in staat tot ik deze kokosrozentaart voorbij kwam! Tuurlijk niet! Ik maak nooit zelf taart maar dit is dus eerder een oproep. Wie wil deze taart voor mij maken want ik wil dit graag opeten zonder verder enige moeite dit doen. Herkenbaar? Juist ik heb het ook met sporten of verantwoordelijkheden in het leven. Maar ben jij degene die behoefte heeft om te bakken want ik heb een mond waar alles in past!

Ingrediënten voor de kokosrozentaart

Kokosrozentaart
Kokosolie, om in te vetten
Glutenvrij meel, zoals bruinerijstmeel om te bestuiven
5 eieren, gesplitst
150 g kokosbloesemsuiker
100 g gedroogde kokos
2 el plus ½ tl rozenwater
¼ tl roze himalayazout

Vanillekokosroom
de zaadjes van 1 vanillestokje
50 g rauwe heldere honing of lichte
kokosnectar
2 x recept geklopte kokosroom, ongeveer 480 g

Als decoratie
½–1 el rozenwater, om te deppen
100 g geroosterde kokosvlokken

 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190°C/gas stand 5. Bekleed de bodem van een ronde bakvorm (18 cm) met losse bodem met bakpapier, vet de randen in met kokosolie en bestrooi licht met glutenvrij meel.
  2. Klop in een grote kom de eierdooiers los met de helft van de kokosbloesemsuiker, de gedroogde kokos en het rozenwater. Klop in een staande mixer of met een garde de eiwitten met het zout stevig en luchtig, en klop er de rest van de suiker door. Spatel de eiwitten voorzichtig door het ei-kokosmengsel, steeds ongeveer een derde, meng heel licht tot alles net is gecombineerd. Giet het mengsel in de bakvorm en bak 20 minuten, draai halverwege de baktijd een halve slag en bak nog eens 15 minuten, of tot de bovenkant goud- tot donkerbruin is en een prikker die in het midden van de taart wordt gestoken er schoon weer uitkomt. De donkerbruine kleur van de taart is normaal. Laat afkoelen.
  3. Maak de vanillekokosroom door de vanillezaadjes en de honing of de kokosnectar door de geklopte kokosroom te roeren. Verdeel grofweg in vieren. Snijd de afgekoelde taart met een groot gekarteld mes voorzichtig in drie lagen. De onderste laag oogt misschien een beetje nat, maar dat is niet erg. Dep elke laag met een beetje rozenwater. Verdeel met een spatel een kwart van de room over elke cakelaag, inclusief de bovenkant van de taart. Bedek met het laatste kwart van de room zorgvuldig de randen van de taart, zodat de room de hele taart bedekt. Bestrooi tot slot met de geroosterde kokosvlokken en serveer. De taart blijft ten minste drie dagen goed in de koelkast.

 

9200000057345578

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum 
Wat kost dat?  €24,99

Plaats een reactie