upper body
The Days TwenTies Workout Wednesday Workouts

Workout Wednesday #3 upper body oefeningen

Hoogste tijd voor een paar upper body oefeningen uit onze workout serie The TwenTies. Lekker thuis voor de buis trainen of in je slaapkamer. Deze oefeningen zijn voor je bovenlichaam want we zijn de laatste tijd zo op abs, billen en benen gericht dat we bijna vergeten om ook de bovenkant te trainen. Tenslotte wil je geen lellende flappen als je staat te zwaaien. Mocht je willen skydiven dan komen die armflappen misschien nog handig uit maar tot die tijd trainen we gewoon heerlijk verder. Onderstaande oefeningen worden uitgevoerd door onze babe Nikki Steigenga!

Probeer de volgende drie oefeningen op hoog tempo uit te voeren. Let op je postuur (rug recht, lipjes getuit en borstjes vooruit) en zorg ervoor dat je buik- en bilspieren ten alle tijd onder spanning staan (nee niet onder elektriciteit zetten).

3 Model Workout Upper body oefeningen

 

1. Mountain Climber

De mountain climber is een energieke oefening waarbij het belangrijk is dat je armen recht onder je schouders blijven. Houd je buik goed op spanning en laat je voeten/benen al het werk doen. Breng op hoog tempo wisselend je knieën naar je elle bogen.

Mountain climber Mountain climber 1

2. Arm closers

De arm closer is een oefening die er op het oog niet zo zwaar uitziet. Maar bij het uitvoeren van twintig herhalingen treed de verzuring op in je schouders. Probeer goed door te zetten en op je houding te letten. Breng in hoog tempo je armen naar voren weer terug opzij en vervolgens recht omhoog (zie foto). Herhaal deze volledige sequentie voor één herhaling.

Arm closer 2Arm closer

Arm closer 1 Arm closer 4

3. 4 box + jump

De 4 box punch 1 jump is een heerlijke energieke oefening. Punch vier keer en spring vervolgens met je armen recht de lucht in. Hou het tempo erin en probeer niet te overstrekken bij een ‘punch’. Spring daarna met je armen gestrekt in de lucht voor één volledige herhaling. Punch vervolgens weer 4 keer met een sprong voor de volgende herhaling. Herhaal deze beweging twintig keer.

Box punches jump 1 Box punches jump Box punches jump 3

Begin je net met trainen of heb je de oefeningen nog niet volledig onder controle? Doe het dan wat rustiger aan. Dit zijn wel drie oefeningen waarbij je vol er tegenaan kan gaan, conditioneel wil je jezelf uitdagen en buiten adem zijn kan geen kwaad (tenzij je astma hebt natuurlijk). Je kan jezelf natuurlijk wel wat meer uitdagen door meerdere rondjes te doen! Ik doe zelf 50 rondjes per dag maar goed ik eet elke dag spinazie 😉

 

Ben je benieuwd naar het 12 weken programma van de TwenTies? Durf jij de bonus workout aan? Neem dan een kijkje op www.mymodelworkout.com voor de TwenTies en nog veel meer workout video’s en recepten. Meld je daarom deze maand aan als pro member voor maar €1,- en je ontvangt van ons de workout guides t.w.v. €25,- in je schoen! (Correctie: in je mail)

xoxo

Paultje

 

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie