Recipes The Days Thirsty thursday

Thirsty Thursday #Kopje superfood koffie

Zoals de meeste mensen weten ben ik verslaafd aan koffie dus toen ik deze superfood koffie met maca zag staan op The Glowing Fridge dacht ik die moet ik maken. Ik moet heel veel van mezelf tegenwoordig trouwens. Ik moet overal perfect in zijn en koffie helpt me eigenlijk om nog wakker te blijven. Koffie is mijn leven, mijn heldin. Koffie van superfoods gaat mij superdepuper maken. Waarschijnlijk niet.

Oké maar hoe kom ik hier eigenlijk bij? Ik was aan het surfen op het internet en zag macachino staan en dacht wie maakt er nou een capuchino van maca poeder? Schijnt heel normaal in Peru te zijn maar niet hier. Dus ik mijn Peruaanse vriendin Paola vragen of dat nou lekker is. Had ze nog nooit gedronken….

Hoe maak je superfood koffie?

 

Ingrediënten

 

 1. 1 eetlepel rauwe cacao poeder
 2. 1 theelepel ruwe macapoeder
 3. 1/4 theelepel gemalen kurkuma
 4. 1/4 theelepel gemalen kaneel
 5. 1/8 theelepel gemberpoeder
 6. snufje zwarte peper
 7. snufje cayennepeper (optioneel!)
 8. 1 kop verse, warme koffie
 9. 1/2 theelepel vanille-extract
 10. natuurlijke zoetstof naar keuze (rauwe kokosnoot suiker, stevia, pure maple syrup)
 11. splash van elke zuivel-vrije melk (ongezoet vanille amandelmelk)
 12. 1 kop verse koffie

superfood-koffie1

Bereiding

 1. In een koffiemok, meng je de cacao, maca, kurkuma, kaneel, gember, zwarte peper en cayennepeper. Goed mengen. Giet dan er dan hete koffie over en roer tot één geheel!
 2. Voeg de vanille, evt zoetstof, en melk naar keuze toe en roeren maar!

 

xoxo

Paultje

 

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie