Food Tips & tricks

7 melk vervangers om aan calcium te komen

Volgens mijn ma moet ik nog steeds melk drinken om aan calcium te komen. Afgezien van de veganistische standpunten kan ik heel kort zijn over melk drinken; ik vind het niet lekker. Gewoon heel simpel. Een glas melk drinken is niet mijn favo dingetje. Doe mij dan maar een glas water maar ja daar zit dan weer niet die benodigde calcium in. Ik vroeg me daarom af waar nog meer calcium in zit. Puur vanwege het feit dat ik melk niet zo lekker vind dus. Voor iedereen die anti-melkindustrie is, ook fijn om te weten!

Wist je trouwens dat men zegt dat je als volwassen vrouw wel 1.000 mg calcium per dag moet binnen krijgen? Met onderstaande oplossingen krijg je dus zo’n 300 mg binnen en dat is meer dan met een glas melk!

Eet deze 7 producten voor meer Calcium dan in melk zit!

 

1

Tofu! Met één cup Tofu hark je meer dan 800 mg calcium binnen. Dat is best veel en het fijne is dat je daarbij ook weinig calorieën binnen krijgt! Hoe fijn is dat?!

2

Zalm! Oh doe mij ook maar een moot zalm met 350 mg aan calcium. Daarbij krijg je ook nog eens omega 3 vetten binnen. Dat zijn de goede vetjes!

3

Havermout! Niet alleen goed voor je cholesterol en de essentiële vitamine D maar een halve cup havermout is al goed voor 200 mg. Aanvullen met amandelmelk en je neemt er 400 mg calcium bij!

8 Tips om vaker plantaardig te eten

 

4

Sardientjes! Ja vis doet het altijd goed maar als vegan natuurlijk geen oplossing. Voor de niet vegans is 85 gr sardientjes niet alleen een bron van omega 3 vet en vitamine d maar goed voor 370 mg calcium.

5

Kikkererwten! Ik ben hier dol op. Roosteren in de oven met paprikapoeder zeg ik je! Anyway anderhalve cup kikkererwten is al goed voor 315 gr. Je krijgt er ook nog eens vezels en proteïne mee binnen.

6

Ricotta. Geen zin om melk te drinken, eet dan deze kaas. Naast proteïne krijg je met drie kwart cup al snel zo’n 380 gr binnen.

7

Donkergroene groente! Neem bvb boerenkool! Ja je leest het goed in groente zit namelijk ook calcium. Probeer toch echt aan die 2 ons per dag te komen.

xoxo

Paultje

 

bron; Womenshealthmag

Plaats een reactie