Try it Tuesday

Try it Tuesday #De wafelburger van Foodness oftewel de Wurger

De wafelburger van Foodness die Claartje heel schattig de Wurger heeft genoemd, hij blijft vast hangen in je keel, lijkt me enig om uit te proberen. Door jou welteverstaan. Persoonlijk zie ik het project niet zo zitten. Het is een Amerikaanse manier van eten en laat ik daar nou geen fan van zijn. Toch lijkt de Wurger mij een typische Try it Tuesday. Af en toe iets totaal anders uitproberen kan geen kwaad. Tenzij die Wurger je dus van binnenuit wurgt.

Zo maak je de Wafelburger oftewel Wurger!

In de video laat Claartje zien hoe je de burger helemaal zelf kunt maken. Ze gebruikte dit recept voor tofuburgers, en verving de tofu door kipdijfilet. Om er een echte goede burgerpasta van te maken kun je het kipmengsel het beste nog even vermalen met de staafmixer, of het hele ‘deeg’ maken in een keukenmachine. Zelf vindt ze het lekker om tomatenpasta door haar burgers te doen, maar dat is persoonlijk. Als je niet zo van tomaat houdt kun je dit beter weglaten.

De wafels maak je met havermout en speltmeel, volgens dit awesome wafelrecept. Je kan ook gewoon kant en klare wafels gebruiken. Kies dus zelf voor welke optie jij gaat: zelf zowel de wafel als de burger maken, of net als Claartje voor een wafel van de bakker kiezen die barst van de suiker en alleen zelf de kipburger maken.

Ben jij al abonnee van Foodness op YouTube?

xoxo

Paultje

Plaats een reactie