Beauty & Health

4 tijden wanneer je niet op de weegschaal moet gaan staan

Niet op de weegschaal gaan staan. Voor mij oh zo belangrijk want ik kan mezelf helemaal gek maken zodra ik weet hoeveel ik weeg. En waarom eigenlijk? Het slaat eigenlijk nergens op. Oké er zijn natuurlijk redenen voor mensen met overgewicht/ondergewicht waardoor het noodzakelijk voor je gezondheid is maar als dat niet speelt, laat het. Doe het jezelf toch niet aan om op de weegschaal te gaan staan en je te laten leiden, of lijden, door een cijfer!

Hoe vaak je als gezond persoon op de weegschaal zou moeten staan? Nou mijn dokter zegt hooguit één keer per maand. Ben je bezig met afvallen of aankomen of met een ander lichamelijk doel dan volsta je met elke 2 weken. Heb je OCD, dan altijd een even aantal keer. Heb je OCD, dan altijd een even aantal keer. Heb je OCD, dan altijd een even aantal keer. Heb je OCD, dan altijd een even aantal keer.

Mijd de weegschaal;

1 De dag na een zware workout

Zware inspanning zorgt voor minuscule scheurtjes in je spieren (daardoor groeien ze). Wat gebeurt er dan? Er wordt extra ‘vloeistof’ aangemaakt en richting je spieren gestuurd. Na 2 dagen is dit proces enorm gedaald en is het cijfer adequaat.

2 De dag na een lange vlucht

Al zou ik niet eens weten waarom je na je vlucht de vreemde behoefte hebt om spontaan op een weegschaal te gaan staan. Mocht die dolle bui zich voordoen, je houdt meer vocht vast op een vlucht van 4 uur of langer. Dat terwijl je ook nog eens uitdroogt als je op een lange vlucht zit en te veel cafeïne binnen krijgt. Volg jij het nog? Gewoon uitrusten na een lange vlucht dus!

 

Wil je ook online en offline met je voeding aan de slag? Model Workout helpt je met online voedingsschema’s. Meld je dan nu aan als pro member voor maar €1,- en ontvang onze Workout guides twv €25,- bij je membership!

3 Na het eten van soep en/of sushi

In mijn geval ook na het eten van Mexicaans want ik vreet 5 kilo burrito’s weg. Nou ja waar het om gaat zijn maaltijden die erg veel zout bevatten. Niet alleen slecht voor je nieren maar ook voor je gewicht. Je houdt er extra vocht door vast. Damn you all you can eat Sushi!

4  De week voor je menstruatie

In mijn geval blijft dat uit…. Anyway met jullie vrouwen gaan de hormonen met jullie aan de haal in die week. Dat weet je zelf allang. In die periode houdt je ook meer vocht vast of voel je je opgeblazen. Of je voelt je gewoon drie keer niks, alle mannen moeten dood, de wereld is tegen je, ga NIET op de weegschaal staan lijkt me de beste optie.

Mocht je het willen weten. Beste tijdstip op de dag is in de ochtend voordat je iets hebt gegeten en gedronken en nadat je een flinke retteketetter in de wc hebt achtergelaten. Voel je leeg voordat je je door de weegschaal vol laat voelen!

xoxo

Paultje Column

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie