Lifestyle Mindfullness

Hoe overleef ik de kerst?

Hoe overleef ik de kerst met al dat eten en familiegeweld? Hoe heb ik ooit alle vorige kerstdagen weten door te komen zonder tien keer dood te gaan? Waarom heb ik niet op tijd alle blogs afgestruind op zoek naar het antwoord op mijn levensvragen? Waarom hecht ik waarde aan bizar veel lijstjes op het einde van het jaar? Waarom laat ik mij gek maken door onzinnig geklets over het overleven van de kerst? 

Is het omdat ik zwak ben? Ben ik zwaar afhankelijk van andermans mening? Ben ik de grootste tuthola die bestaat en kan ik niet voor mezelf denken?

Hoe overleef ik de kerst?

1 Hou het simpel

Doe niet al te moeilijk met kerst, doe zoals ik! Trek aan wat je lekker vind zitten. Neem overal lekker de tijd voor. Eet waar je zin in hebt. Zijn er familieleden die behoefte hebben aan overdreven gezellig zijn (het MOET gezellig zijn) of ontstaat er een conflict? Reageer voor de verandering volwassen en ga op een rustige manier communiceren of verlaat de situatie.

2 Doe lekker nuchter

Een glas of twee kan geen kwaad. Eet en drink met mate. Ga op pad met je maten als je je familie al te veel ziet. Zie je te veel familie? Misschien zit je dan al op glas 10. Want hoe gek het ook klinkt, je MOET niks. Het is jouw dagje vrij en je mag gewoon jezelf zijn. Ook jij mag er zijn, ook met kerst.

Merry Christmas Kitty 

kerst

3 Hou op met dat eeuwige Hoe Overleef ik de kerst?

Je hoeft je niet uit te sloven in de keuken voor respect van je familie. Niemand verplicht je naar kerstmarkten te gaan, de grootste versierde boom te hebben en aan kerst trends mee te doen. Even wachten voor ik verder ga. Kerst trends. Ik herhaal kerst trends. In vredesnaam waarom zou je daar aan mee doen? Ik steek nog liever een punaise onder mijn nagel. Had ik al gezegd dat je op moet houden met doemdenken over de kerst? Er zijn namelijk mensen die echt doodgaan tijdens de kerst. Mensen die het echt niet overleven. Die stikken in hun kerstkransje en dan zit jij te miepen over je tafelkleed en dat je na de feestdagen tien kilo bent aangekomen.

4 Geef je er aan over maar geef niet over.

Ik hou ervan, lekker kitsch met mijn lichtjes aan en mijn kerstmuts op. Ik zing het hardst All I want for Christmas mee en ik eet door zolang ik het lekker vind. En ik stel me niet aan dat ik zomaar ineens 10 kilo ben aangekomen want dat kan niet. Dan eet je al een tijd te veel of beweeg je te weinig. En mocht je te weinig bewegen dan heb ik de ULTIEME oplossing voor je want als je toch lekker thuis bent en de sportschool is dicht dan kan je dus een Model Workout doen. Gewoon met je kerst trui aan!

Ik ga nu verder met heel veel kerstkransjes eten

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie