kerstkransjes
Food gezonde tussendoortjes

4 redenen om kerstkransjes te eten

Ik heb eigenlijk niet eens 4 redenen om kerstkransjes te eten nodig. Ik eet ze tot ik echt heel ziek ben geworden. En dan nog eentje. Omdat het zonde is als ik die laatste dan niet op zou eten. Herkenbaar? Ja hè en is het niet heerlijk? Soms moet je gewoon dat gat in je gezicht volproppen omdat je dat gewoon verdient. Gelukkig werkt december altijd goed met dat motto mee. Hierna moet ik wachten tot Valentijn om ongegeneerd bizar veel snoep/koek te kopen. Toch wil ik je 4 redenen geven om de boel goed te praten. Al is het alleen maar omdat met schuldgevoel eten nergens op slaat.

4 redenen om kerstkransjes te eten (en te maken, de volgorde is andersom bedenk ik me nu)

 

Reden 1: Amandel 

Dit geldt voor de kerstkransjes in koekjesvorm die veelal met amandel worden versierd. Dat is maar goed ook! Amandelen zijn namelijk rijk aan nutriënten zoals enkelvoudig onverzadigde vetten, magnesium, proteïnen en vitamine E, evenals vezels en fytochemicaliën. En ik ben dol op fytochemicaliën, strooi ik op alles.

Reden 2: Chocola (cacao)

Dit geldt uiteraard voor de chocoladekransjes, veelal versierd met musket. Verwar deze versie niet met de fondant versie met alleen een laagje chocola er omheen. Chocolade heeft een gunstige uitwerking op de bloeddruk en de bloedvaten dankzij de antioxidanten (flavonoïden) in cacao. Het heeft ook een gunstige werking op het tegen gaan van hart- en vaatziekten. LET OP! Hiervoor is het nodig dat je per dag 4 gram cacao binnenkrijgt. Dit kan worden verkregen door dagelijks 10 gram pure of 13 gram melkchocolade te nuttigen.

Wil je ook online en offline met je voeding aan de slag? Model Workout helpt je met online voedingsschema’s. Meld je dan nu aan als pro member voor maar €1,- en ontvang onze Workout guides twv €25,- bij je membership!

Reden 3: Gat in het midden

Doordat er een gat in het midden zit eet je al gauw een stuk minder dan alles waar geen gat in zit. I rest my case!

Reden 4: Ze zijn beperkt te koop en houdbaar

Ze zijn beperkt te koop. Net als bepaalde vissoorten die je maar gedurende periode van het jaar kan vangen zo werkt het ook met kerstkransjes. Veelal duurt het weer ruim een jaar voordat ze weer te verkrijgen zijn. Daarnaast zijn ze vaak ook beperkt houdbaar. Net als fruit en groente en die zijn ook gezond. Dus zolang ze in het seizoen zijn zeg ik dat je er gewoon van moet kunnen genieten. Maar wel met mate, want een kilo wortelen is ook weer niet gezond voor je.

 

De uitermate smakelijk uitziende amandel kerstkransjes op de foto zijn van MineMe.nl en het recept daarvoor staat HIER!

xoxo

Paultje

 

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Comments (1)

  • Man man man heerlijk weer!!

    Beantwoorden

Plaats een reactie