geitenkaasballetjes
gezonde tussendoortjes Recipes

Try it Tuesday #Geitenkaasballetjes (voor Oud&Nieuw)

Geitenkaasballetjes met cranberry en olijven van Marlieke van CottonandCream. Het water loopt me al in de mond als ik aan geitenkaas denk. Serieus ik vind dat echt zo lekker maar ik hou mezelf altijd in omdat ik niet te veel melkproducten wil gebruiken. Niet omdat ik vind dat melkproducten perse slecht voor mij zijn maar omdat ik niet zo’n fan ben van de industrie. Nou ben ik uitermate partijdig als het aankomt op de recepten van Marlieke. Ik eet zelfs een baksteen als zij die serveert.

Anyway deze ballen zijn DE hapjes voor jouw Oud en Nieuw. Kijk als je moet kiezen tussen oliebollen en deze balletjes dan is het heel simpel. Je eet eerst deze en dan pas de oliebollen! Maar tip van miss M, je kan ze natuurlijk ook als amuse serveren. Zeer amusant want ik denk dat ik ze al heb opgegeten voordat het bord de keuken heeft verlaten. Je kan eigenlijk eindeloos variëren met de vulling en ze zijn simpel om te maken. Niks geen stress dus!

Ingrediënten

Voor c.a. 10 stuks

  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram groene olijven zonder pit
  • 75-100 gram gezoete cranberries
  • 8-10 satéprikkers
  • Handig: een foodprocessor

Variatie-tip: gebruik je creativiteit voor de vulling en de buitenkant van deze geitenkaasballetjes. Wat dacht je van hele kleine stukjes appel in de geitenkaasballetjes, en een ‘jasje’ van fijngesneden bieslook? Of ga voor een combinatie van pistachenootjes en gedroogde pruimen?

 

Had je mijn interview op CottonandCream al gelezen?

Hoe maak je deze Geitenkaasballetjes:

1. Snijd een handje cranberries en c.a. 6 olijven grof fijn met een mes en doe dit samen met de geitenkaas in een kom. Kneed de olijven en cranberries met je handen door de geitenkaas. Vorm vervolgens kleine balletjes van de geitenkaas (c.a. 1 tot max 1.5 cm groot) door de geitenkaas tussen je handen te rollen.

2. Doe daarna een flinke hand cranberries in de foodprocessor en maak fijn. Heb je geen foodprocessor in huis, snijd het gedroogd fruit dan heel klein met een mes.

3. Rol daarna de helft van de geitenkaasbolletjes in het fijngemaakte cranberrymengsel. Zorg dat de balletjes mooi bedekt zijn. Leg de balletjes daarna op een mooi serveerbordje.

4. Doe daarna ongeveer twee handjes olijven in de foodprocessor (of snijd heel fijn met een mes) en rol de andere helft van de geitenkaasballetjes in het olijvenmengsel. Zorg dat het mengsel mooi verdeeld is en druk eventueel zachtjes aan. Leg de balletjes op het serveerbord en zet minimaal een uur in de koelkast. Serveer ze voor serveren met prikkertjes.

 

Wil je ook online en offline met je voeding aan de slag? Model Workout helpt je met online voedingsschema’s. Meld je dan nu aan als pro member voor maar €1,- en ontvang onze Workout guides twv €25,- bij je membership!

xoxo

Paultje Column

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie