Mindfullness

After kerstmis dip

Wie heeft er net als ik nog meer last van een after kerstmis dip? Het is niet alsof ik elk moment in huilen kan uitbarsten. Who Am I taking in de maling… ik heb net gehuild. Ik weet niet precies waarom. Het zou te maken kunnen hebben dat ik niet meer ongegeneerd veel mag vreten en drinken van mezelf. Dat ik weer een jaar op het kerstgevoel moet wachten. Mijn kerstboom begint ook direct te hangen en ik was de enige single persoon aan tafel. Ik heb een hond. Zij likte zichzelf schoon tijdens het diner.

De After Kerstmis Dip bestaat; Post Holiday Depression

De mogelijke oorzaken van de post-holiday depressie zijn ‘onvervulde verwachtingen, onrealistische resoluties, en een terugkeer van eenzaamheid en schuldgevoelens over het toegeven aan te veel eten en drinken. Oftewel je kan het na elke feestdag of vakantie krijgen en ik denk dat we het allemaal wel herkennen. Terug naar de dagelijkse sleur. Wacht even voordat we hier mega zwaar aan tillen. Depressie moeten we niet belachelijk maken maar ook niet overdrijven natuurlijk.

Wat kan je hier nou tegen doen?

Het eerste waar ik aan dacht was geld uitgeven voor een vakantie, kaartjes voor een vet Oud en Nieuw feest. Maar goed, ik dacht dat het een goed idee was om weer ergens naar uit te kunnen kijken. Je weet wel ergens helemaal naartoe leven. Zo kijk ik ontzettend uit naar de paaseitjes die hopelijk in februari alweer in mijn mond verdwijnen.

Je zou ook echt actief aan de slag kunnen gaan. Niet alleen maar omdat je zogenaamd in 2 dagen tijd enorm bent aangekomen maar vooral voor de hormonen die je aanmaakt tijdens het sporten. Daar krijg je namelijk een goed gevoel van.  Schaamteloos raad ik je een Model Workout aan!

En nummer drie is zo simpel. Ga de deur uit. Overdag. We zitten in de donkere maanden van het jaar en je hebt licht nodig. Dus ga de deur uit. Of dat nou met je familie, vrienden, hond of paard is, ga van het licht genieten. Elk straaltje zon is mooi meegenomen.

 

Mocht je nou willen zwelgen en jezelf even goed zielig willen vinden, ga er dan voor. Ik zeg Disneyfilm of jankmuziek in je slobber outfit en een bak ijs/zak chips of whatever. Neem het er van en zwelg maar geef jezelf wel een einde er aan cadeau.

xoxo

Paultje

 

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie