matcha latte
The Days Thirsty thursday

Thirsty Thursday #Matcha Latte

‘Wil jij ook een latte? Ik heb Pumpkin en Matcha!’ Vol verbazing trok ik mijn perfect geëpileerde linker wenkbrauw omhoog. Hoe bedoelt ze pumpkin en matcha? Sinds wanneer gaat dat in mijn koffie verkeerd? Heb ik een memo gemist? Moet ik zometeen ook quinoa in mijn thee doen? Wat is dit?

Schijnbaar loop ik toch enigszins achter want ik heb het echt nog nooit gedronken. Nou ja die pompoen latte wel hoor en zelfs die dronk ik verkeerd want Kelly van YAY healthstore had er dus één voor mij neergezet om te fotograferen en ik dronk het gewoon koud op. Toen ik daarna de pompoen latte warm kreeg vond ik het maar vies. Die Matcha daarentegen. Er bekroop mijn een klein ergernisje en ik vroeg me af of ik nu weer een superfood krijg aangesmeerd. Maar wat blijkt, het is gewoon een sjiek woord voor gedroogde groene thee in poedervorm.

Matcha werd vroeger met name gebruikt tijdens de officiële Japanse theeceremonie. Hierbij wordt het poeder met water van een 60 a 70°C opgeklopt tot een schuimige groene vloeistof. Je maakt de smaak bitterder als je het te lang opklopt overigens. Het is een exclusief drankje, wat bitter van smaak en bijzonder rijk aan aminozuren, vitaminen, mineralen en cafeïne.

Ingrediënten

 

  • 1 tl matchapoeder
  • 100 ml water
  • 150 ml amandelmelk (of melk naar eigen keuze)
  • vanillepoeder
  • ahornsiroop (optioneel)

9ae41a0783080b9959365479da86b987

Hoe maak je een Matcha Latte

Breng het water aan de kook en laat ongeveer 2 minuten afkoelen. Giet het in je favoriete glas en roer het matchapoeder er goed doorheen. Je hebt hier speciale bamboe opkloppers voor, maar je kunt het ook met een vork of garde doen. Verwarm de amandelmelk en klop op met een melkopschuimer. Giet de melk over het matchadrankje en serveer met een beetje vanillepoeder. Je kunt de matcha latte eventueel zoeten met ahornsiroop.

XOXO

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie