goede voornemens sport
Lifestyle Motivatie en Inspiratie

Motivation Monday #Goede voornemens 2017

Huppakee kom maar door met je goede voornemens voor 2017! Tenminste in 2016 kreeg ik nog een shitload aan goede voornemens te horen. Al hoorde je vorig jaar amper nog het stoppen met roken, dit jaar hoorde ik niemand in mijn omgeving over afvallen en sporten. Wel hoopte iedereen dat de wereld een beetje minder hard zou worden komend jaar. Laat ik gelijk zeggen dat ik zelf ook al jaren niet meer aan goede voornemens doe. Dat wil zeggen ik heb wel goede voornemens maar die starten niet perse op 1 januari van een nieuw jaar. Die starten op het moment dat ik ze mij voorneem. Lijkt logisch toch?

De voormalige goede voornemens van 2016 

  1. Afvallen
  2. Stoppen met roken
  3. Meer tijd met familie en vrienden doorbrengen
  4. Meer genieten van het leven/minder stress
  5. Zaken op orde krijgen
  6. Iets nieuws leren

 

Je zou denken dat deze voornemens elk jaar van toepassing zijn. Sterker nog ze zijn het hele jaar door van toepassing. Dus laat ik het lekker bij sporten houden want of je nou gisteren met een goed voornemen bent begonnen, eerder bent begonnen of wilt beginnen, ik geef je de 4 basis motivatie tips om je sport voornemens vol te kunnen houden.

4 Basis sport motivatie tips

Geef jezelf een beloning.

Nee ik weet dat je geen hond bent en je jezelf niet een koekje hoeft te geven als je een poot hebt gegeven. Stel een duidelijk sportief doel voor ogen. Zowel op de korte termijn, volg bvb vanavond een Model Workout, als op de lange termijn, doe mee met een halve marathon. Voor elk doel geef je jezelf een beloning. Wel in perspectief natuurlijk. Niet dat je aan het eind van het jaar 365 paar schoenen hebt…..

Maak een overeenkomst.

Blijkbaar zijn wij als mens beter in staat iets vol te houden als we een contract ondertekenen. Stel een overeenkomst op met je vrienden of familie voor een korte termijn. Zet daarin duidelijk haalbare doelen en wat je moet doen als je het niet naar behoren uitvoert. Ik persoonlijk zou mijn vrienden niet laten beslissen wat ik dan moet doen. Ik denk dat ik dan insecten moet eten.

Alleen positief denken werkt niet.

Je kent alle mutserigheid wel. Alsof je alles kan bereiken met alleen maar positief denken. Want dan werken alle energiebanen of zoiets mee. Natuurlijk werkt het goed positief te blijven denken maar wat ook goed is om na te denken waarom het je niet eerder is gelukt. Wat zijn je valkuilen en ben je wel eerlijk naar jezelf? Denk aan de obstakels die je tegenhouden en hoe je die obstakels uit de weg kan ruimen. Zo heb ik een oud collega uit de weg laten ruimen en ga voortaan met plezier weer naar mijn werk.

Zet er geld tegenover.

Dit werkt niet bij mij. Helaas. Toch zijn er veel mensen die harder hollen als er centjes tegenover staan. Zoek iemand die jou wilt sponsoren en je betaalt als je je sportieve doelen hebt behaald. Denk aan een marathon om geld op te halen of iemand die je daadwerkelijk bereidt is geld te geven als je echt eens weet door te zetten. Ik heb wel eens geld gekregen om ergens alsjeblieft van weg te blijven maar die persoon noemde het steeds chantage.

 

Laat je niet gek maken en ga gewoon lekker aan de bak met sporten en gezonder eten en vergeet vooral niet te genieten van luieren en taart eten want het leven is geen instagram filter. Doe je ding poezen van me!

xoxo

Paultje 

Plaats een reactie