doelen SMART
Lifestyle Motivatie en Inspiratie

Motivation Monday #Maak je doelen SMART

Maak je doelen Smart met het SMART principe! Jawel één of andere psych heeft dit vast ooit verzonnen voor iemand die op mij leek. Kaal, dun, grote mond en prachtige ogen…. Nee helaas, voor iemand die moeite heeft met het doorzetten van doelen en voornemens. Ja het is de tijd van het jaar dat we er extra aandacht aan spenderen en ja dat zou het hele jaar door moeten. Maar op de één of andere manier denk ik minder na over het nemen van goede voornemens als het zomervakantie is. Dan kijk ik meestal in de spiegel en concludeer is dat mijn fysieke doel weer niet is gelukt.

Maar waarom zou je werken met het SMART principe? Het moet niet natuurlijk maar zoals met alles zit er een kern van waarheid in en heeft het je een handvat.

Maak jouw doelen SMART

  • Is het SPECIFIEK? Mijn doel is concreet en ondubbelzinnig.
  • Is het MEETBAAR? Over een meetbaar doel valt niet te discussiëren. Het maakt je vooruitgang zichtbaar.
  • Is het ACCEPTABEL? Je moet weten waarom dit doel belangrijk is voor jou, zo zul je het onderweg minder makkelijk opgeven.
  • Is het REALISTSICH? Alleen een voor jou haalbaar doel geeft je kans op slagen.
  • Is het TIJDGEBONDEN? Zet een deadline op je voornemen. Een droom met een deadline is een doel en een doel kun je stap voor stap bereiken.

Al je voornemens slagen ook met de WOOP-Methode

 

Het maakt eigenlijk niet eens uit of je dit nou op je sportieve doelen wilt toepassen of op andere doelen. Zie het inderdaad gewoon als een houvast om dat te bereiken wat je al die tijd al zo graag wilt kunnen. En als het op sporten aankomt dan helpen wij je natuurlijk graag. Helemaal omdat we morgen onze nieuwe workout genaamd Game Your Workout lanceren! Hoe vet is dat?! Vergeet je dus niet HIER aan te melden om te kunnen knallen met sport en er staat ook een dag tot dag voedingsschema voor je klaar.

Zie jullie online!

Paultje Column

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie