Beauty & Health Lifestyle

Check deze yogajuf van 98!

Een yogajuf van 98 lijkt me helemaal zo gek nog niet. Die heeft me toch een potje ervaring om te delen! De 98-jarige Tao Porchon Lynch begint elke dag nog met een zonnegroet om 5 uur ’s ochtends en geeft dus yogales. De inmiddels in Amerika wonende Porchon Lynch staat elke dag om vijf uur ’s ochtends op. Het is volgens haar dé manier om lang en gezond te leven.

,,Ik probeer te luisteren naar de natuur.” Gevraagd naar haar favoriete yogapose, hoeft ze niet lang na te denken: ,,De schouderstand, omdat het gezond is voor de geweldige stroom van het bloed door het lichaam. Het voorkomt dat je aders verstoppen.”

Check deze yogajuf van 98!

Door yoga krijg je controle over je eigen lichaam en zorg je dat je minder snel dingen forceert en blessures veroorzaakt. Je voelt bijvoorbeeld beter aan wanneer je een been of arm overstrekt. Daarnaast zorgt yoga ervoor dat je lichaam best sterk wordt, zodat je veel oefeningen een stuk beter kunt uitvoeren dan wanneer je ongetraind bent. Een voorbeeld: doe de plank, waarbij je lichaam zo stijf als een plank houdt en alleen je tenen en onderarmen de grond raken. Als je ongetraind bent is je core (buik en rugspieren) vaak te zwak om dit lang vol te houden, waardoor je gaat hangen in je rug en met andere spieren gaat compenseren om je buik toch van de grond te houden. Gevolg: pijn in je onderrug.

Dus wij bij Model Workout raden heus niet alleen onze eigen workouts aan maar ook een training als yoga. Al ben ik zelf wel van de poweryoga zonder alle zweverige opmerkingen over energie en chakra’s en wierook shizzle! Ben je trouwens benieuwd naar meer oefeningen van Model Workout? Denk jij dat je al onze workouts aankan? Kijk dan eens  op www.mymodelworkout.com voor de hele TwenTies workout serie, de nieuwe Game Your Workout en nog veel meer workout video’s en recepten.

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie