warme gember chocolademelk
Smoothies The Days Thirsty thursday

Thirsty Thursday #Warme gember chocolademelk

Iedereen aan de warme gember chocolademelk! Het is eindelijk koud aan het worden en nee ik heb geen last van Elfstedentocht koorts. Ga weg met je schaatsen! Als er iets is dat ik graag doe als het verschrikkelijk koud is dan is het wel warme chocolademelk drinken. Ja, ik doe er slagroom op en daar geniet ik optimaal van. Rot op met je healthy als het om mijn warme chocolademelk gaat. Een mens moet ook kunnen en mogen genieten. Overigens drink ik tegenwoordig nog amper melk of gebruik ik nog zelden melkproducten, gezonder voor mij en liever draag ik niet bij aan het dierenleed dus wanneer het even kan zoek ik naar een alternatief voor koeienmelk. Ik heb overigens nog geen vervanging voor slagroom gevonden.

Om toch net even een extra twist aan je warme choco te geven dacht ik aan gember. In deze versie kies ik voor gemalen gemberpoeder maar mocht je in een dolle bui zijn en enorm veel extra tijd over hebben om je eigen gemberpoeder te maken, leef je uit terwijl de rest van de samenleving zich wel nuttig probeert te maken.

IMG_6014

 

Ingrediënten

  • 150 gram chocolade
  • 2 koppen ongezoete vegamelk of koemelk
  • 2 kopjes water
  • 2 theelepels gemalen gember
  • 3 eetlepels honing
  • Snufje zout

Wil je ook online en offline met je voeding aan de slag? Model Workout helpt je met online voedingsschema’s. Meld je dan nu aan als pro member voor maar €1,- en ontvang onze Workout guides twv €25,- bij je membership!

Zo maak je deze warme gember chocolademelk

  1. In een middelgrote steelpan, combineer je alle ingrediënten op een laag vuur. Klop voortdurend tot de chocolade gesmolten is en warme chocolademelk wordt.
  2. Giet het mengsel in vier mokken en serveer met je favoriete warme chocolademelk toppings. Marshmellows en sprinkels. Is rum een topping?

 

IMG_6038

 

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie