buikvet verliezen
Motivatie en Inspiratie Motivation Monday

Motivation Monday #Buikvet verliezen

Buikvet verliezen staat bovenaan menig lijstje. Ik wilde zelf meer spiermassa, heb daarom meer gegeten dan ik ooit heb gedaan. De spiermassa bleef uit maar mijn buik besloot aan uitbreiding te doen. WHAT THE FUCK? Buik van mij dit was niet de afspraak! En wat is nog erger? Ik ben potverdorie zelf trainer en had beter moeten weten. Er bestaan geen oefeningen om vet te verliezen. Vet verliezen door je door minder en gezond te eten in combinatie met meer te bewegen. Dat betekent dat je je voeding bij moet houden en ervoor zorgt dat je minder kcal binnenkrijgt dan je nodig hebt.

Dus als ik mijn buikvet weer kwijt wil moet ik opletten met wat ik eet en weten hoeveel ik precies beweeg. Is dat makkelijk en leuk? Dat ligt er maar aan natuurlijk. Ik kan het als negatief bekijken en dan ga ik het natuurlijk niet volhouden. Dit is mijn stappenplan!

Wat voor buikvet heb jij?

 

Mijn buikvet verliezen stappenplan!

Ik begin met niks veranderen en alles opschrijven. Een week lang houd ik bij wat ik precies eet en wanneer ik eet. Tegelijkertijd houd ik bij hoeveel calorieën dat zijn. Ik houd ook bij en schrijf op wat ik aan beweging doe en hoeveel calorieën ik daarmee verbrand. Maar en dat is een belangrijke maar, ik hang er geen oordeel aan vast. Het is meten en weten voordat ik zomaar ineens anders ga eten!

De volgende stap is mijn doel vaststellen. Wat wil ik precies? In mijn geval wil ik mijn buikvet verliezen en daarna spiermassa opbouwen. Helaas is het niet mogelijk om vetcellen om te zetten in spiermassa. KAN NIET! Je verbrand namelijk tijdens het afvallen veel energie en helaas ook vaak weer spiermassa. Dit geldt natuurlijk voor elke vetplek die je kwijt wilt.

buikvet verliezen

Is het doel vastgesteld dan is het zaak om te gaan calculeren hoeveel/wat je mag/moet eten om wel aan alle voedingsstoffen te komen en af te kunnen vallen. Hoe vaak moet je sporten? Erg simpel gezegd natuurlijk maar je moet meer energie verbranden dan dat je binnenkrijgt. Bang dat ik honger ga lijden heb ik echt niet. Zoveel hoeft er nou ook weer niet af. Wil jij wel veel afvallen en heb je zelf moeite met opstarten gun jezelf dan een trainer, een diëtist of een online coach. Je hoeft heus geen jaren lang persoonlijke begeleiding maar een goede start verdien je toch?!

Rest eigenlijk alleen nog na een week van alles bijhouden en nuchter naar je eigen patronen te kijken om gewoon te beginnen. Niks geen drempel maar doen. Is de drempel hoog trek je gewoon net als ik je stiletto’s aan. Lijkt de drempel alweer wat lager!

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie