chocolade pudding
Food Ontbijt Recipes

Karlyn’s chocolade pudding

Chocolade in de ochtend, chocolade in de middag, chocolade in de avond, chocolade pudding!

Everyday is a chocolate day! 

Het liefste eet ik dagelijks chocolade en ik denk dat vele dit zullen herkennen. Maar wat als je nu kunt genieten van deze heerlijke smaak en tegelijkertijd een voedzame maaltijd eet? Yup! Dat is precies wat dit gerecht te bieden heeft. En ook weer eens super simpel. In een paar minuten ben je al klaar.

Nu het wat kouder gaat worden, het eerder donker wordt en we weer mogen gaan genieten van de mooie herfstkleuren kan een bakje chocolade pudding niet ontbreken als je het mij vraagt! Hoe leuk ook (vooral lekker eigenlijk..) voor als je samen met je vriendinnen een movienight houdt!

Ingrediënten (voor 1 persoon):

 
– 300 gram magere kwark
– 1 eetlepel raw cacao poeder
– halve avocado
– halve tot een hele banaan
– 1 dadel
– hand aardbeien

Optioneel:
– schepje granola
– lepel gesmolten chocolade
(een theelepel raw cacao poeder, met een scheutje ongezoete amandelmelk en een heel klein beetje honing/stevia) goed roeren op een laag pitje.
– paar aardbeien gedipt in chocolade.

Wil je ook online en offline met je voeding aan de slag? Model Workout helpt je met online voedingsschema’s. Meld je dan nu aan als pro member voor maar €1,- en ontvang onze Workout guides twv €25,- bij je membership!

Hoe maak je Karlyn’s chocolade pudding?

– Voeg 200 gram magere kwark samen met de halve avocado, halve banaan en de dadel in de blender.
– Mix dit totdat het een mengsel is geworden. Het kan wat lastig mixen zijn, flink schudden en eventueel een heel klein scheutje ongezoete amandelmelk (of andere melk) erdoorheen doen helpt.
– Voeg de eetlepel raw cacao poeder toe aan de blender. Mix dit goed door elkaar.

Voor het opmaken van het glas/bakje (het oog wilt ook wat;)), kun je werken met laagjes zoals ook gedaan is op de foto. Een chocolade laag afgewisseld door een magere kwark laag, and so on!
Om het af te maken kun je wat chocolade smelten (zie uitleg hierboven) en deze als topping eroverheen gieten.

Ook kun je wat aardbeien in de gesmolten ‘chocolade’ dippen en deze erbij leggen.

Je kunt het eten als ontbijt, lunch of s avonds als toetje! 🙂 Serieus, u should try it!!

Liefs,

Karlyn

Karlyn van de Wiel

Van jongs af aan ben ik altijd fanatiek bezig geweest met sport. Ik merkte al snel dat een goede workout niet los te zien was van goede voeding. Hierin was ik erg zoekende: hoe kun je goed en voedzaam eten in combinatie met sporten? Ik probeer zoveel mogelijk pure producten te gebruiken en geraffineerde suikers te vermijden. Voedzame, lekkere & makkelijke recepten dat is waar ik voor ga. Dit is namelijk precies wat gezonde voeding kan zijn. Healthy Food en sport is echt een passie geworden & deze deel ik graag met jullie! instagram.com/karlynvdw/

Plaats een reactie