wakker worden tips
Food Tips & tricks

3 tips om fris en fruitig wakker te worden

Wordt jij ook vaak moe wakker en met een vol of opgeblazen gevoel? Dit kun je er tegen doen! 

Nachtenman, daggeman zei mijn vader altijd. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan! Ben jij soms ook zo jaloers op mensen die al voor de wekker wakker worden, er super fris uit zien en echt áltijd vrolijk zijn ’s ochtends? Goed nieuws, dat kun jij ook! Want, je raad het waarschijnlijk al, dat heeft veel te maken met wat je eet.

Oké, misschien ben je gewoon meer een avondmens dan een ochtendmens. Maar zou het niet fijn zijn als je toch net wat frisser wakker wordt? Dat je niet áltijd nog een halfuur nodig hebt om te snoozen? Onze top 3 tips voor een frisse ochtend:

Ga niet met een volle maag naar bed 

In de nacht is je lichaam bezig met je cellen vernieuwen, weefsels repareren en afvalstoffen opruimen.  Mits hij daar ook de tijd voor heeft en niet alle energie moet stoppen in het verteren van je eten! Zie het als een grote schoonmaak waar je niet aan toe komt omdat je nog een berg huiswerk hebt liggen, de katten eten moeten en je vriendje voor de deur staat.

 

Wil je ook online en offline met je voeding aan de slag? Model Workout helpt je met online voedingsschema’s. Meld je dan nu aan als pro member voor maar €1,- en ontvang onze Workout guides twv €25,- bij je membership!

Houd je maaltijd licht en fris 

Je bent wat je eet. Dus als jij je licht en fris wilt voelen, moet je ook licht en fris eten! Lees: veel groenten en fruit. Hoe zwaarder iets te verteren is (zoals dierlijke producten en vetrijk eten) hoe meer energie er naar je buik gaat en hoe minder energie er over blijft voor jou.

 

Drink groene smoothies 

Met groene smoothies krijg je een super stoot aan vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen binnen. En die zorgen er voor dat jij je energieker voelt gedurende de dag, maar ook dat jij ’s ochtends frisser wakker wordt!

 

 

Liefs

Merel & Tessa

The Green Happiness

Voedingsdeskundigen van Model Workout. Ze zijn werkzaam bij ons als diëtisten en begeleiden hier modellen met hun voeding. Modellenwerk is topsport en voeding is een van de essentiële elementen waarin de modellen zich in dienen vast te bijten. Merel: ‘Een goed verzorgd lijf geeft zelfvertrouwen. Een optimale gezondheid bereik je door een optimale balans te vinden tussen je voedingspatroon en je dagelijkse bezigheden. Ik vind niets leuker dan mensen te mogen inspireren en helpen in hun zoektocht naar afvallen, gezondheid en (mede hierdoor) goed in hun vel zitten’. Merel en Tessa hebben samen The Green Happiness Je kan hen hier volgen op instagram: http://instagram.com/thegreenhappiness/

Plaats een reactie