water met citroen
Food Tips & tricks

Wie drinkt er nog water met citroen?

De afgelopen jaren moesten we allemaal aan water met citroen. Het liefst om de dag mee te beginnen en de tips en voordelen van water met citroen vlogen je om de oren. Uiteraard heb ik ook een stukje aan het fenomeen besteed. Zo ben ik. Hoe je het wendt of keert citrus vruchten zijn gezond. Hele volksstammen en huismoeders met overtollige kilo’s sloten zich bij de zure beweging aan. En nu? Hoe gaat het met al die mensen vroeg ik mij ineens af. Is hun leven veranderd door water met citroen? Zijn ze gelukkiger en hebben ze hun droomlichaam weten te realiseren?

Waarom nog steeds water met citroen?

Eigenlijk ben ik een zuur kind. Ik ben de citroen in de fruitschaal. When life gives you lemons you get me! Toch claim ook ik dat er zeer fijne voordelen aan een citrusvrucht zitten. Wanneer je vel uitgedroogd is, geven citrusproducten extra ondersteuning bij de verzorging en herstel van de huid. Wanneer je huid veel vocht verliest, bijvoorbeeld tijdens sporten of op een warme zomerdag, moet je de vochtbalans herstellen. Zowel de schil als de vrucht zijn van groot belang bij de frisheid en glans van de huid. In de schil bevinden zich kliertjes met etherische oliën die zorgen voor de frisse geur, terwijl onder de schil zich de bitterzure stoffen bevinden die hun bekende samentrekkende werking hebben. Citrusvruchten bevatten ook veel vitamine C. Deze vitaminen hebben als eigenschap het bindweefsel van de huid te versterken. Daarnaast is je eigen gemaakte citruswater dorstlesser tijdens het sporten beter dan alle gefabriceerde sportdrankjes!

 

 

Welke soorten fruit zijn nu eigenlijk een citrus? Hier de 8 meest voorkomende:

Citroen

Grapefruit

Limoen

Kumquat

Sinaasappel

Mandarijn

Pomelo (kruising tussen grapefruit en pompelmoes)

Ugli (kruising tussen mandarijn, grapefruit en sinaasappel en vernoemd naar je moeder)

 

Toch kan ik je mededelen dat mijn ochtend gewoon weer begint met een halve liter koffie en er geen citroen in zicht is. Sterker nog ik moet gewoon nadenken wanneer ik voor het laatst iets met citroen heb gedronken. Ik ben namelijk helemaal into the grapefruit. Daar trekt mijn hele bakkus pas echt van samen. Zuur en bitter, net als mijn hart!

xoxo

Paultje

 

 

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie