Mindfullness

Motivation Monday #Instagram motiveert niet

Instagram motiveert niet. Tenminste dat was de conclusie van een aantal van mijn vriendinnen die allen bezig zijn om een fit en healthy (we hebben een Nederlands woord ervoor; GEZOND) leven te leiden. Of is het lijden? Instagram heeft de plek ingenomen van modetijdschriften die je lange tijd een vertekend beeld hebben weer gegeven. Volgens hen dan hè. Het is niet mijn mening. Alhoewel ik ook moet zeggen dat instagram mij niet motiveert om fit en gezond bezig te zijn. Toch zijn er ontzettend veel mensen die juist wel die motivatie uit #fit en #healthy instagram posts halen. Maar wat maakt dat verschil?

Instagram motiveert niet

Ik ben een vergelijker. Ik vergelijk mezelf al snel met de ander op instagram. Niet in positieve zin. Het gras is groener bij de buurman. Zij doet het beter en leuker en haar leven heeft wel zin. Oftewel ik word en maak mijzelf onzeker. En instagram is gewoon een nieuw medium waarbij ik mijn onzekerheid kan voeden. Ik ben wel in staat om door de perfecte plaatjes heen te kijken. Ik begrijp als geen ander het vooropgezette spel, de 400 selfies voor de juiste selfie en weet dat er mensen zijn die bizar veel tijd daarin steken. Is daar iets mis mee? Nee hoor helemaal niet. De dingen mooier maken en mooie dingen waarderen is iets menselijks. Net als mijn gedrag om mijzelf te vergelijken. Maar in plaats daar in negatieve zin in naar te handelen kan ik er ook voor kiezen het medium instagram anders te gebruiken. Of nog gekker, gewoon niet!

Mocht je denken inspiratie te kunnen halen uit keihard trainen klik dan eens HIER op!

Instagram motiveert wel

Vriendin K haalt daarentegen ontzettend veel motivatie uit instagram. Sterker nog het motiveert en inspireert haar. Ze vergelijkt zichzelf helemaal niet met de mensen die zij volgt en heeft juist het gevoel onderdeel te zijn van een community. Het gras van de buurman is groen maar haar gras ligt er ook hartstikke mooi bij. Zij post constant haar progressiefoto om ze trots op zichzelf is. Ze deelt haar hebben en houden zonder daarbij uit de bocht te schieten en alles is vanuit haar hart. Ze post ook wanneer het niet goed gaat en zet dat er ook nog eens bij. Ze heeft als doel anderen te inspireren en haalt inspiratie uit instagram.

dc84464a012b1d35be7f3995ca449c78

Conclusie

Het verschil zit in je houding, je motivatie en je persoonlijkheid. Hoe je met dingen, lees je (on)zekerheden weet om te gaan en hoe je bewust kiest daar op te reageren. Ik denk dat als je de neiging hebt, zoals ik om juist onzeker te worden van andermans gemaakte perfectie, je jezelf moet leren beschermen. Zijn jullie het daarmee eens?

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie