banaan
Beauty & Health Food Lifestyle

Je gooit al die tijd al het beste deel van de banaan weg!

 Wat je ook doet, gooi de schil van de banaan niet weg!

Bananen zijn ideaal voor smoothies en eiwit shakes, door de yoghurt en mijn favoriet is de gebakken banaan met pindasaus. Maar wat de meesten van ons niet weten, is dat we volledig de mist in gaan en één van zijn beste kwaliteiten in de prullenbak gooien. Blijkbaar zijn bananenschillen volledig eetbaar en eigenlijk heel goed voor je. Nou heb ik nooit de behoefte gehad om ook de schil op te eten  Volgens  Business Insider, hebben de mensen in landen als India totaal geen moeite met het eten van bananenschillen. Het enige antwoord dat ik dan heb is keihard schreeuwen dat ik niet uit India kom. Kom op hoor de schil is dik, vezelig en bitter en als ik daarvan hield vrat ik mijn buurvrouw wel op.

Maar we zijn dus volstrekt verkeerd bezig. Niet alleen kan je de schillen in smoothies verwerken, je kan ze ook bakken en koken. De schil bevat hoge hoeveelheden vitamine B6 en B12, en magnesium en kalium. Het bevat ook een aantal vezels en eiwitten. Tja wat zal ik zeggen, ik denk dat ze in landen als India eerder geneigd zijn om alles met schil en al op te eten maar ik zal wel vol vooroordelen daarover zitten.

Het stond in een studie, een bananen studie!

Een studie uit 2001 bewees overigens ook dat bananenschillen drinkwater kon zuiveren. Dus misschien moeten we al onze schillen ophopen aan het en beginnen met alles een extra voedingswaarde boost te geven.

Maar niet alleen de binnenkant verblijd je met bananenschil, nee je kan je huid er ook nog eens mee optimaliseren. Huidirritaties en insectenbeten verlicht je ermee. Smeer je wratten ermee weg. Tenminste dat schijnt, ik heb geen wratten dus kan het niet voor je uitproberen. En heb je behoefte aan een maskertje dat voor een glanzende huid zorgt? Schillen in de blender en smeer die schil!

xoxo

Paultje

340556a11eec42812ff314c3142fe04b

.

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Comments (2)

 • leuke stukjes schrijf je! en heb je het al geprobeerd door een smoothie?

  Beantwoorden
  • Redactie

   Ja ik heb het geprobeerd maar ik denk dat ik geen fan ben hahaha en dankjewel trouwens! Ik heb er wel een gezichtsmasker mee gemaakt gemengd met rauwe honing, dat was wel top!

   Beantwoorden

Plaats een reactie