Food Recipes

2 heerlijke variaties op de Spinazie Omelet

Poeh, herken je dit: ik heb een drukke dag gehad, ik ben moe (I need sugar!!) wat kan ik nu weer gaan koken? En ik heb nog wel zo’n haast en zo kan ik nog wel even doorgaan! Redenen die ik mezelf vaak genoeg probeer wijs te maken om een keer niet te koken en lekker wat te bestellen of af te halen (en dan het liefst zo ongezond mogelijk, zo moe dat ik ben!) Na enkele minuten is het eten op en voel ik me alleen maar slechter, het was ook wel een beetje te veel…Healthy food, het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Met een beetje creatief denken kom je een heel eind. I’m going to explain it to you: It could be so easy, just be creative!

Mogelijkheid 1: spinazie omelet ‘wrap’

IMG_7511

Ingrediënten:

 • 2 eieren
 • hand verse bladspinazie
 • 2 eetlepels huttekase
 • 50 gram gerookte zalm
 • peper & zout
 • halve theelepel kokosolie

 

Bereiden:

 1. Doe 2 eieren in de blender en voeg hier een handje verse bladspinazie aan toe. Mix dit samen totdat de spinazie volledig gemixt is in het eimengsel.
 2. Verhit een koekenpan met 1 halve theelepel kokosolie.
 3. Giet het eimengsel in de koekenpan, voeg peper en zout toe.
 4. Draai na enkele minuten de omelet om in de pan.
 5. Nadat de omelet ready is leg je deze op een bord.
 6. Voeg 2 eetlepels huttekase op de omelet en smeer deze over zijn geheel uit.
 7. Leg in het midden wat gerookte zalm.
 8. Rollen maar!
 9. Klaar for dinner!

 

Mogelijkheid 2: spinazie omelet springroll.

FullSizeRender

Ingrediënten:

Voor de omelet gebruik je precies dezelfde ingrediënten als bij mogelijkheid 1.

Extra:

* 2 spring rolls (ook wel rijstrol: te koop bij de toko. Je kunt hier twee varianten kopen, een die je moet frituren en een die je niet moet frituren, pak de tweede).

Bereiden:

 1. Leg de spring roll ongeveer een minuut in een kom met water. Dit zodat de springroll zacht wordt en je deze kunt vouwen.
 2. Nadat de springroll zacht is kun je de omelet, samen met de huttekase & de gerookte zalm in de springroll leggen.
 3. De springroll rol je op et voilà, ready for dinner !

En zo zijn er natuurlijk nog meer variaties hierop te bedenken. Zo zie je maar! Mocht je geen inspiratie hebben, een drukke dag hebben gehad, of gewoon geen zin hebben om na te denken wat je gaat koken: bedenk dat je met een makkelijke basis verschillende gerechten kunt maken! Het fijne aan bovengenoemde mogelijkheden is dat je het kunt eten als ontbijt, lunch, post workout meal of zelfs als diner. Ook kun je er bijv. paprika, tomaat, munt, etc aan toevoegen om er weer net een andere voedzame maaltijd van te maken.

Easy, healthy, lekker en oh so fast! Laten we het heerlijk simpel houden.

Smakelijk,

Karlyn

Karlyn van de Wiel

Van jongs af aan ben ik altijd fanatiek bezig geweest met sport. Ik merkte al snel dat een goede workout niet los te zien was van goede voeding. Hierin was ik erg zoekende: hoe kun je goed en voedzaam eten in combinatie met sporten? Ik probeer zoveel mogelijk pure producten te gebruiken en geraffineerde suikers te vermijden. Voedzame, lekkere & makkelijke recepten dat is waar ik voor ga. Dit is namelijk precies wat gezonde voeding kan zijn. Healthy Food en sport is echt een passie geworden & deze deel ik graag met jullie! instagram.com/karlynvdw/

Plaats een reactie