quiche met pompoen
Overig

Foodie Friday #Quiche met pompoen en geitenkaas

Vandaag gaan we aan de quiche want ik ben druk, jij bent druk, wij zijn druk! MAN, ik hoor het dagelijks en zelf doe ik er doodleuk aan mee. En wat doen we als we druk zijn? Juist, ons volvreten aan ongezond voer dat zo snel mogelijk voor je neus staat of iets makkelijks maken waar je twee dagen van kunt eten! Ik ga voor dat laatste, want ik ga vaak uiteten en als ik daar niet af en toe wat balans in breng groei ik uit mijn skinny broek.. Deze quiche met zelfgemaakte bodem kost wellicht wat voorbereiding, maar nadat je dit hebt geproefd wil je niks anders meer. Pompoen, spinazie en geitenkaas spelen de hoofdrol en dan die bodem… Laat je me weten als je ‘m hebt gemaakt?

Wat heb je nodig (3/4 personen)

Bodem
70 gram havermout
50 gram amandelmeel
1 theelepel keltisch zeezout
25 gram sesamzaad
4 eetlepels kokosolie
4 eetlepels ijskoudwater

Vulling
4 eieren
200 gram spinazie
1/2 flespompoen
100 gram geitenkaas
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 theelepel chiliflakes
2 sjalotten
2 knoflookteentjes

Blindbak vulling in de vorm van gedroogde kikkererwten, linzen etc.
Quichevorm van circa 20 cm.

 

Wil je ook online en offline met je voeding aan de slag? Model Workout helpt je met online voedingsschema’s. Meld je dan nu aan als pro member voor maar €1,- en ontvang onze Workout guides twv €25,- bij je membership!

Hoe maak je deze quiche?

Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan tot ze bruin worden. Laat wat afkoelen en weeg ondertussen de havermout en de amandelmeel af. Zet een glas water in de koelkast en smelt de kokosolie in een steelpan.

Maal de havermout fijn in een mini hakmolen of keukenmachine en meng met het amandelmeel, het zout en de sesamzaadjes.

Maak een kuiltje in het mengsel en giet de kokosolie en het water erin. Verdeel alles met je handen en vorm een bal van het deeg. Pak de bal in met afdekfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden en vet de quichevorm in met kokosolie.

Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Schil de pompoen, verwijder indien nodig de zaadlijst en snijd vervolgens in kleine blokjes.

Verhit 1 eetlepel kokosolie in een pan en fruit de sjalot, de knoflook en de Italiaanse kruiden 1 minuut. Voeg de pompoenblokjes mee en bak het geheel 4 minuten. Voeg de spinazie toe en laat dit inslinken. Zet het vuur uit en laat het allemaal afkoelen.

Haal het deeg voor de bodem uit de koelkast en verdeel deze over de quichevorm. Druk het goed aan, dan past het sowieso! Vul vervolgens de bodem met de blindbak vulling en zet de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Kluts in de tussentijd de eieren met wat chiliflakes, zout en peper in een kom gedurende 2 minuten. Roer met een spatel de geitenkaas (verkruimeld) en het pompoen-spinazie mengsel erdoor.

Haal de bodem uit de oven en vul deze nu met de vulling. Zet de quichevorm weer terug in de oven en bak de quiche nog 30 minuten.

Een kind kan de was doen nietwaar? Heb je nou echt geen tijd, dan kun je altijd nog filodeeg of bladerdeeg (wel iets vetter..) gebruiken als bodem.

Enjoy!

Lavinia

Plaats een reactie