chilipeper brownie
Food gezonde tussendoortjes Recipes

Chilipeper Brownies van Paultje

Ik heb het wel vaker over chilipeper gehad, ik hou ervan. Stop het in zoveel mogelijk gerechten. Niet alleen omdat het lekker is maar ook omdat het stofje capsaïcine in chilipepers zit. Dit stofje helpt je stofwisseling te versnellen. Ter ere van dit stofje heb ik een recept opgesteld voor kruidige chocolade brownies. Met chilipeper, uiteraard. Niet te veel van eten anders heb je er de dag erna iets minder plezier van….wink

Ingrediënten
Voor de brownie

 • Walnoten 150 gram
 • Dadels 450 gram
 • Cacaopoeder 120 gram
 • Lijnzaad 2 eetlepels
 • Kaneelpoeder 1 theelepel
 • Chilipoeder 1 theelepel
 • Zeezout 1/4 theelepel

Voor de ganache

 • Kokosolie 50 gram
 • Cacaopoeder 60 gram
 • Ahornsiroop 2 eetlepels
 • Chilipoeder ½ theelepel
 • Kaneelpoeder ½ theelepel
 • Chilivlokken ½ theelepel (rode)

Bereiding Chilipeper Brownie

Bekleed een vierkante bakvorm van 8 bij 8 inch met ongebleekt bakpapier en zet dat apart. Gebruik je keukenmachine en voeg de walnoten, chilipoeder, lijnzaad en kaneel er aan toe en pulseer tot een geheel. Voeg het cacaopoeder toe en pulseer dan nog zo’n 10 seconden. Voeg de ontpitte dadels in 2 tot 3 keer toe en mix het tot een geheel. Druk het mengsel in de bakvorm.

Gebruik een kleine kom om de ingrediënten voor de ganache te mengen en giet dit over je browniemengsel. (Tip: als je kokosolie niet vloeibaar is kun je hem het beste kort verwarmen.) Strooi de rode peper vlokken erover heen.Plaats de brownies in de koelkast totdat ze stevig zijn, of zet ze in de vriezer voor 5 minuten of iets langer (Ik hou van langer). Snij de brownies in vierkanten en bewaar het maximaal 4-5 dagen. Dat is mij nog nooit gelukt, ik eet me misselijk…

 

OPMERKING: Als je mengsel nog erg droog is na het mengen van alle ingrediënten dan kun je 2-4 eetlepels amandelmelk toevoegen en nog even door mengen tot het wel een mooi geheel vormt.

 

Mocht je nou nog veel meer recepten willen naast je model workouts vergeet je dan niet op te geven als member op www.mymodelworkout.com en je kan de eerste maand fijn voor één euro uitproberen!

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie