fudge
The Days Try it Tuesday

Try it Tuesday #Chocolate Peanut Butter Swirl Fudge

Fudge me. Fudge me zo hard als je kan! Ik kan er niks aan doen, aan mijn behoefte aan snoepen. Ik stond gisteren in de supermarkt en gaf mezelf een doos koekjes kado omdat ik ook appels had gekocht. De logica is natuurlijk ver te zoeken maar ik grijp alles aan. Ook zag ik in een zeer mooi ontworpen plastic pakje chocolate fudge van een belgisch merk staan. Één blik op de ingrediënten en ik haakte af. Ik kon net zo goed een pak suiker kopen. Daarom ging ik snuffelen op de site van Kate naar een beter recept.

Anyway het is Try it Tuesday en ik wil iets ongelofelijk lekkers en toch een soort van gezond. Zoals altijd heb ik geen tijd en zin om zelf uitgebreid in de keuken te staan en dan is de geweldige Cookie&Kate een uitkomst. Wat een feest en deze American Beauty had precies dat recept staan dat ik nodig heb om aan mijn cravings te voldoen; Chocolate Peanut Butter Swirl Fudge!

INGREDIËNTEN

Pindakaas Fudge

 • 1½ kopjes (verpakt) pindakaas (of amandel boter, voor paleo / pinda vrije versie)
 • ⅓ kopje gesmolten kokosolie
 • ¼ kop ahornsiroop of honing
 • ¼ theelepel zout
Chocolade Swirl

 • ½ kopje voorbehouden pindakaas fudge
 • ¼ kopje cacaopoeder
 • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
 • 1 eetlepel ahornsiroop of honing
 • Snufje zout
peanut-butter-X2

how-to-make-peanut-butter-fudge-X2
Bereiding van de Fudge

 1. Eerst bedek je de bodem van een ongeveer 9×5-inch pan met een lang stuk bak papier, knip netjes zodat het past over de basis, maar lang genoeg om het te kunnen draaien aan de korte kant.
 2. Combineer 1½ kopje pindakaas, ⅓ kopje gesmolten kokosolie, ¼ kop ahornsiroop of honing en ¼ theelepel zout in een middelgrote kom. Klop tot het goed gemengd is. Reserveer ongeveer ½ kopje van het mengsel om voor de Swirl te gebruiken, giet vervolgens het resterende mengsel in de voorbereide pan. Gebruik een spatel om het gelijkmatig te verdelen over het bak papier.
 3. Doe het gereserveerde ½ kopje pindakaas mengsel terug in de mengkom. Voeg ¼ kopje cacaopoeder, 1 eetlepel kokosolie, 1 eetlepel ahornsiroop of honing en een snufje zout toe en klop tot het goed gemengd is.
 4. Gebruik een lepel om de chocolade fudge op de pindakaas fudge in de pan te doen. Herhaal dit totdat je alle chocolade mengsel in de pan hebt gedaan, sleep de punt van een botermes door de pan in een gebogen zig-zig patroon om mooie swirls te maken. Bedek de bovenkant van de pan met plastic en plaats in de diepvriezer om het daar tenminste 1 uur in te laten staan.
 5. Gebruik een scherp mes om de fudge in kleine stukken snijden. Serveer de fudge gekoeld of rechtstreeks uit de vriezer, omdat deze snel smelt bij kamertemperatuur. Bewaar de fudge in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal twee weken of in de diepvriezer maximaal twee maanden.

chocolate-peanut-butter-swirl-fudge-

Denk je dat je hier geen genoeg van kan krijgen? Ik niet in ieder geval! Ga dan naar Cookie&Kate en laat Kate je inspireren om nog meer lekkers te maken! Oh had ik al verteld dat dit recept vega en paleo is? Ik stop het hoe dan ook in mijn mond overigens!

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie