magere kwark
Food Recipes

Karlyn’s magere kwark recept

Een bakje magere kwark op het begin van de dag of als lunch, een maaltijd die ik maandenlang dagelijks at. Onlangs viel het me op dat ik een stuk minder tot geen magere kwark meer at. Hoe dan als voorheen magere kwark verslaafde?! Een bakje magere kwark met wat noten, zaden en fruit. Iedere keer maar weer, het ging me vervelen! Sindsdien varieer ik heel wat af als het aankomt op het eten van magere kwark. Hier één van mijn recepten.

Ingrediënten:

 

 • 300 gram magere kwark
 • halve banaan
 • kwart avocado
 • twee handjes verse blad spinazie
 • 1 schepje (bijgeleverd in het potje) premium superfood blend (van bodyenfitshop)
 • halve kiwi
 • 30 gram (diepvries) blauwe bessen
 • 50 gram (diepvries) frambozen

Optioneel als topping:

 • 2 eetlepels homemade granola
 • 1 theelepel amandelpasta
 • 2 schijfjes van de halve kiwi
 • 3 stukjes van de banaan
 • 1 dadel

IMG_3594

Hoe maak je deze magere kwark?

1. Voeg 300 gram magere kwark in de blender. Hierbij voeg je een halve banaan en een schepje van de ‘premium superfood blend’ poeder toe. Mix dit totdat het een geheel is.

2. De eerste dunne (!) laag is klaar. Schep ongeveer drie eetlepels hiervan in een glas (waaruit je gaat eten).

3. Voeg vervolgens twee handjes verse blad spinazie & een kwart avocado toe aan de overige kwarkmix in de blender.

4. Mixen maar!

5. De volgende laag is klaar. Voor deze laag heb ik bewust meer kwarkmix overgehouden zodat de spinazie smaak niet overheersend wordt. Dit is ook de reden dat deze laag dikker is in mijn glas (zie foto).

6. Verwarm in een klein steelpannetje 50 gram diepvries frambozen. Dit zal een paar minuutjes duren, goed roeren tussendoor. Ik heb de frambozen niet te lang laten verwarmen, ik wilde de structuur nog enigszins behouden. (Zie foto)

7. Laat de frambozenmix even afkoelen. Snijd ondertussen een halve kiwi in kleine partjes. Je kunt kleine stukjes op de eerste kwarklaag tegen het glas aan zetten (zie foto).

8. Schep vervolgens de tweede kwarklaag (de mix met spinazie en avocado) in het glas. Houd nog een beetje ruimte over voor de frambozenlaag.

9. Schep de frambozenmix eroverheen.

10. Als laatste mini laag heb ik nog 30 gram blauwe bessen verwarmd en als laatste mini laag toegevoegd. Je kunt de blauwe bessen uiteraard ook koud erbovenop leggen.

11. Voeg eventuele toppings naar keuze toe om het af te maken: et voilà!

Bon appetit!

Karlyn

Karlyn van de Wiel

Van jongs af aan ben ik altijd fanatiek bezig geweest met sport. Ik merkte al snel dat een goede workout niet los te zien was van goede voeding. Hierin was ik erg zoekende: hoe kun je goed en voedzaam eten in combinatie met sporten? Ik probeer zoveel mogelijk pure producten te gebruiken en geraffineerde suikers te vermijden. Voedzame, lekkere & makkelijke recepten dat is waar ik voor ga. Dit is namelijk precies wat gezonde voeding kan zijn. Healthy Food en sport is echt een passie geworden & deze deel ik graag met jullie! instagram.com/karlynvdw/

Plaats een reactie