gezonde tussendoortjes Recipes The Days Try it Tuesday

Try it Tuesday #Limoen Pistache balletjes

Ik was eigenlijk op zoek naar een vervanging van mijn allerliefste proteïne balletjes tot ik op dit recept stuitte van The Healthy Maven en ik dacht dit moeten we allemaal uitproberen! Ik ben dol op noten! Ik ben dol op ballen! En ik trek vaak een zuur gezicht! Met andere woorden deze ballen zijn mij op het lijf geschreven.

Wie van jullie heeft de combo limoen en pistache eigenlijk al eens uitgeprobeerd? Zelf was ik er niet opgekomen bedenk ik me. Ik zit meestal mijn pistache nootjes zelf te pellen tijdens het één serie per dag kijken.

Ingrediënten

 

  • 2 kopjes gepelde pistache nootjes (half kopje bewaren om te hakken)
  • 1 kopje ontpitte dadels
  • 6 limoenen, schil en sap

raw-key-lime-pistachio-bites-2

Bereiding van de balletjes

Doe anderhalf kopje pistache nootjes en het kopje dadels in de high speed blender op het hoogste niveau tot het een dikke bal massa vormt (ongeveer 3 minuten).

Haal de bal eruit en voeg de schil en sap van de limoen toe en mix tot het één geheel is geworden.

Hak de overige pistache nootjes in kleine stukjes

Maak ongeveer 18 balletjes van je limoen dadel pistache deeg en rol het balletje dan door de gehakte pistache nootjes.

Bewaren in de koelkast tot je alles hebt opgegeten!

 

Wil je meer recepten van Maven klik dan HIER

xoxo

Paultje Column

 

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie