Recipes Smoothies The Days Thirsty thursday

Thirsty Thursday #Mandarijn Smoothie

Elke donderdag is het weer raak, dan is het smoothie tijd voor Thirsty Thursday. Mijn eigen gezonde draai aan de dag dat studenten zich klem zuipen aan de alcohol. Alhoewel er ook gezonde voordelen zitten aan een aantal alcoholische versnaperingen probeer ik de alcohol bij ons toch zeer minimaal te houden. Vandaag een smoothie met fruit waar ik soms eindeloos aan zit te pulken; de mandarijn. (Ik haat die witte sliertdingetjes, en als ik zeg haat dan bedoel ik echt, ik haat t meer dan voor de wekker gaat wakker worden)

Oh my Darling, Oh my Darling,
Oh my Darling Mandarijn.
You are lost and gone forever,
In my belly, Mandarijn.

Ingrediënten

  • 4 mandarijntjes, liefst gekoeld
  • ½ kopje ijs
  • ¼ kopje yoghurt of amandelmelk (of doe gek en mix het met cola en laat me weten hoe dat proeft)
  • Snufje zeezout

Optionele add-in ideeën:

  • Brokken bevroren banaan voor extra romigheid (skip dan het ijs)
  • ¼ theelepel gemalen kurkuma voor een wat exotischer smaak en een immuniteit boost
  • Beetje honing als je van zoeter houdt

 

Bereiding

  1. Gebruik je vingers om de mandarijnen schillen en trek een ieder in de helft. Trek overtollige merg in het midden weg en gooi het weg.
  2. Voeg de yoghurt of amandelmelk aan de blender, dan de mandarijnen, ijs en het kleine snufje zout. Dan kan je één ​​van de optionele add-ins van hierboven toevoegen. Goed mengen, totdat de mandarijnen zijn veranderd in sap en je ook geen brokjes ijs meer ziet.
  3. Als je het niet erg vindt wat textuur te proeven, giet het dan in een glas en genieten. Voor een perfect gladde smoothie giet je het door een metalen zeef in je glas.

 

Yummy Yummy

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie