Lifestyle Mindfullness

Motivation Monday #Geen motivatie maandag

Het is weer eens zo ver, ik heb geen motivatie. Mijn motivatie is zoek. Ik heb geen motivatie en ik ben bang dat ik het voor altijd kwijt ben. Dood van binnen maar de buitenkant ruikt nog lekker. Het is maandag en ik zoek naar motivatie maar anderen lijken mij vandaag totaal niet te inspireren. Sterker nog door het kijken naar anderen raak ik alleen maar gedemotiveerd. Lotta had al eerder geschreven dat je jezelf niet met anderen moet vergelijken (lees HIER) maar ik kan het niet laten. Ik zie alleen maar mensen die het beter doen dan ik. Alles is bij hen leuker en mooier en zij zijn allemaal zo goed gelukt. Ik heb een Mislukte Maandag. Wat doe je daar tegen, wat doe ik daar tegen als je de dag het liefst in de gleuf van de bank wilt doorbrengen?

Negeer social media

Makkelijker gezegd dan gedaan tegenwoordig. Sterker nog ik denk dat ik er aan verslaafd ben. Het eerst dat ik doe als ik wakker word is kijken hoeveel meldingen ik op mijn telefoon heb. Dan neem ik de telefoon mee naar de wc en check ik mijn facebook feed. Dan open ik ook nog eens mijn laptop en ben ik op beide apparaten mijn social media aan het checken. Hoe deed ik dit vroeger eigenlijk? Ik ben oud genoeg om mij de tijd voor social media te herinneren maar ik weet het niet meer. Mijn eerste tip is dus om social media te negeren. Ik zeg het wel…… maar ga ik het ook doen.

Zet stap voor stap

Ik bedoel eigenlijk neem een simpel doel. Doe de was, ga stofzuigen, open de post. Iets simpels maar nuttigs uitkiezen om te doen. De oplossing voor geen motivatie moet simpel en makkelijk uit te voeren zijn. Zo heb ik mijn eerste doel van de dag, het schrijven van deze blog bizar lang uitgesteld maar toch gedaan. (Ik bedenk me dat ik de aankomende tekst nog moet schrijven….)

Ben ik depressief? Overwerkt? Een trut?

Zelfreflectie is misschien ook wel handig want als ik stil sta en niks doe word ik gedwongen om na te denken en dat is niet altijd even fijn om te doen. Zit ik of jij misschien in een negatieve spiraal? Hebben we te veel hooi op onze vork genomen? Waarom voel ik me zo en hoe lang voel ik me al zo? Nu ik heb besloten om het internet af te struinen en ik meerdere fora heb gelezen kom ik erachter dat ik echt niet de enige ben die zwaar gedemotiveerd is. Sterker nog er zijn best veel mensen die dit gevoel delen maar toch doorgaan met school en werk. Sommige mensen zijn eigenlijk depressief zonder dat ze het door hebben of willen erkennen.

Trek je mond open

Één oplossing is je mond opentrekken naar mensen in je directe omgeving. Je familie, vrienden en collega’s. Laat anderen weten dat je ermee zit en aanvaard de hulp die mensen je aanbieden om je uit je negatieve gedrag te komen. Het is best een drempel omdat je al snel het gevoel krijgt dat je je aanstelt of niet mag zeuren maar toch is het beter om het wel te doen.

Is het allemaal niet zo zwaar en heftig? Dan ben je gewoon een luie tuthola die misschien een schop onder de kont nodig heeft!

xoxo

Paultje

Oh en humor werkt natuurlijk altijd dus als je het echt zwaar hebt luister dan even naar Brigitte Kaandorp 😉

 

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie