The Days Thirsty thursday

Thirsty Thursday #Tonic maar dan gezond!

Joehoe lieverds van me, ik zat dus afgelopen week uitgebreid van de regen te genieten met een glas wijn in de ene hand en een bitterbal in de andere hand toen ik mij besefte dat ik ook nog een verantwoorde Thirsty Thursday moest schrijven. Nou zal ik jullie geen ‘gezonde’ bitterbal aandoen, want van zoiets als een bitterbal moet je gewoon genieten (dip dat ding in de mosterd!) maar drankjes kunnen natuurlijk altijd gezond en lekker als dorstlesser. Dus niks geen wijn vandaag, nee we doen een booster voor je gezondheid met deze healthy tonic!

Ingrediënten

  • 1 stukje gember, geschild en in dunne plakjes
  • ⅓ kopje honing
  • 1 kop kokend water
  • Sap van drie citroenen (ongeveer ⅓ cup)
  • Ijs en water

 

Bereiding

In een hittebestendige kom (of een glazen maatbeker) meng je de gember stukjes, honing, en kokend water. Roer goed tot de honing is opgelost, en dan met rust laten gedurende 10-15 minuten. Give it a break…..
Ondertussen vul je een twee liter ‘werper’ (schudbeker xl mag ook) met ijs. Zodra de gemberdrab goed is in geweekt, stamp je de vloeistof in de werper, en voeg je het citroensap toe. Vul het dan aan met water, en roer goed. In het begin is het altijd een beetje natte vinger werk, wil je het sterker dan minder water enz….

Tata

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie