Food gezonde tussendoortjes Lunch Ontbijt Recipes

Noten & zadenbrood van Karlyn

Een aantal weken geleden maakte ik een noten & zadenbrood. Goed voor ontbijt, lunch of eigenlijk wanneer je maar wilt. Heerlijk vullend en voedzaam. En zei ik al dat het makkelijk te maken is? Een gedeelte heb ik voorgesneden en in de diepvries gedaan, zodat ik op een later moment weer kon genieten. Wat rook de keuken lekker!

Ingrediënten:

 • 50 gram hazelnoten
 • 50 gram amandelen
 • 100 gram sesamzaad
 • 100 gram pompoenpitten
 • 100 gram zonnebloempitten
 • 75 gram lijnzaad
 • 2 el mulberries
 • handje blauwe bessen
 • 4 eieren
 • 50 gram cocosolie
 • kaneel / speculaas en koekkruiden
 • honing, hoeveelheid naar wens (bv 2 a 3 el in totaal)
 • snufje zout

Optioneel

 • scoop vanille whey
 • cocossnippes
 • goji bessen
 • rozijntjes

IMG_1053

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 160 graden voor.

Stamp de noten met een vijzel kapot. Deze kun je zo klein maken als je wilt.

Vervolgens doe je de noten vervolgens in een grote kom/schaal. Voeg de zaden, blauwe bessen, mulberries, kruiden en honing hier aan toe.

Klop de eieren los in een bakje en smelt de cocos olie in een pannetje. Voeg beide toe aan de kom.
Schep dit alles goed door elkaar.

Giet het in een bakvorm (ik gebruikte een cakevorm) & het is ready om de oven in te gaan!

Zet de bakvorm voor 60 minuten in de oven.

Heerlijk met zelfgemaakte amandelpasta, honing of bijv. avocado met ei.

Smakelijk!

Karlyn

Karlyn van de Wiel

Van jongs af aan ben ik altijd fanatiek bezig geweest met sport. Ik merkte al snel dat een goede workout niet los te zien was van goede voeding. Hierin was ik erg zoekende: hoe kun je goed en voedzaam eten in combinatie met sporten? Ik probeer zoveel mogelijk pure producten te gebruiken en geraffineerde suikers te vermijden. Voedzame, lekkere & makkelijke recepten dat is waar ik voor ga. Dit is namelijk precies wat gezonde voeding kan zijn. Healthy Food en sport is echt een passie geworden & deze deel ik graag met jullie! instagram.com/karlynvdw/

Plaats een reactie