Food Tips & tricks

4 extra redenen om chocola te eten

Hoeveel redenen heb je nodig om chocola te eten? Ik heb de chocola eerder in mijn mond gestoken dan dat ik er antwoord op kan geven. Oh my lord, wat hou ik toch van chocola en oh my lord ik heb zo geen extra reden nodig om het te eten. Nou wordt cacao de laatste tijd superfood genoemd maar ik draai een dikke drol op de term superfood. Cacao is hemel op aarde en een geweldige samenloop van evolutie waar ik heel erg blij mee ben. Oh had ik al gezegd dat ik je 4 extra redenen wilde geven om chocola te eten?

Waarom moet ik chocola eten Paultje?

Om hoest te stoppen.
Theobromine, een chemische stof in chocolade, heeft hetzelfde rustgevende effect op de hoest als codeïne  Codeïne is een belangrijk ingrediënt in veel voorgeschreven medicijnen.

Om gaatjes te bestrijden.
Theobromine werkt ook ter versterking van je tanden, beter dan fluoride zelfs, volgens de onderzoekers van Tulane University.

Je eigen chocola maken? Dat kan met DIT recept van onze foodie Karlyn!

IMG_0724

Om buik problemen te temmen.
Cacao bevat krachtige antioxidanten die zich binden aan een eiwit in de darmen die diarree veroorzaakt, zeggen wetenschappers van het Children’s Hospital & Research Center Oakland in Californië. Het is dan ook geen wonder dat het al word gebruikt als een remedie sinds de 16e eeuw.

Om je gezicht te redden.
Britse wetenschappers hebben vastgesteld dat minder dan een ietsie pietsie beetje flavanol-rijke chocolade per dag kan helpen om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-stralen. (Zonnebrandcrème is nog steeds een must.)

Zet ‘m op. Je kan het. Eet door.

matilda bruce chocolade taart

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie