The Days Try it Tuesday

Try it Tuesday #Chips van bietjes!

Als er iemand een gruwelijke hekel heeft aan bieten dan ben ik het wel. Ik vind het niet lekker is dan ook zachtjes uitgedrukt. Misschien heb ik gewoon een trauma overgehouden aan de kookkunsten van mijn moeder toen ik opgroeide (ze kan tegenwoordig wel goed koken, nu ik al jaren op mezelf woon……) Anyway nou was ik laatst op een feestje en at ik klaarblijkelijk bietenchips en ik vond het lekker en hoe fijn dat Foodness al een recept ervoor had klaarstaan. Dankuwel Foodness for making my awfull life a little easier!

Afhankelijk van de grootte van de bietjes bepaal je hoeveel je er gebruikt. Het leukste is om zowel rode als gele bietjes te gebruiken, voor extra kleur! Gele bietjes vind je bij de gespecialiseerde groentejuwelier, maar je kunt er ook gewoon eens naar vragen op de markt. Kun je ze niet vinden? Maak dan gewoon dubbel zoveel chips van rode bietjes. Net zo lekker! De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor een grote schaal chips.

Ingrediënten

 

  • 4-6 stuks rode bieten, geschild
  • 4-6 stuks gele bieten, geschild
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels tijm (gedroogd)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

Snijd de bietjes in hele fijne plakjes, liefst met een mandoline. Zorg echt dat de plakjes niet dikker zijn dan 1 of 2 millimeter, zodat je knapperige chips krijgt.

Verdeel de plakjes over een met bakpapier bedekte ovenplaat. Je hebt er zeker twee, maar misschien wel drie nodig. Let op dat je geel en rood gescheiden houdt: de bietjes geven kleur af dus anders krijg je allemaal oranje chipjes.

Sprenkel de olie over de plakjes biet en smeer het eventueel verder uit met je vingers zodat alle plakjes bedekt zijn met een laagje olie. Strooi er een beetje zout over, plus de gedroogde tijm. Heb je verse tijm? Trek dan de blaadjes van het takje en verdeel die over de bietenchips.

Laat de chips 40 minuten bakken in de oven op 200 graden Celcius. Als ze droog en knapperig zijn, zijn ze klaar. Laat afkoelen en hussel om met grof zeezout.

Mocht je nou echt enorme fan van bieten zijn probeer dan ook deze bieten smoothie in het filmpje die we maakten met de meiden van The Green Happiness!

 

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie