Workout Wednesday

Women only sportschool

Ik train bij een women only sportschool. Nu is het niet zo dat ik zo’n dolle mina ben en daar bewust voor heb gekozen maar gewoon omdat het de dichtstbijzijnde sportschool was.  Wekelijks cross ik het hele land door en kwam ik laatst voor het eerst weer in een gemengde sportschool toen ik samen gingen trainen met mijn vriendin Anne.

Zonder dat ik het door had, trainde ik de laatste 2 jaar in sportscholen met alleen maar vrouwen en was Jeroen de enige man die ik in de binnenkant van een sportschool heb gezien toen hij onze modellen lesgaf. Toen ik 15 jaar was en voor het eerst in mijn leven in een sportschool kwam werd mij al gauw duidelijk dat de spiegel plek met grote gewichten verboden gebied was voor meisjes zoals ik. Een ongeschreven regel en tot de dag van vandaag durf ik amper een stap te zetten op het mannen veld.

Ik train niet graag met gewichten, machines of apparaten. Ik ben zo’n type acrobaat die klungelt met roze gewichtjes van 1 kilo. Een matje voor de spiegel is mijn speeltuin en ik omring mijzelf graag met een stabilityball, stretchbanden en een kettlebell die niet zwaarder dan 6kg weegt. En dan allemaal in een vrolijk kleurtje uiteraard.

Mijn vriendin Anne is het tegenovergestelde van mij. Ik hou van dun en getoned, zij van groot en gespierd. (We hebben het trouwens niet over mijn smaak in mannen hè?) Anne heeft dan ook schijt aan het mannen territorium en staat ijzer te pompen als one of the guys, terwijl ik met mijn matje en stretchbanden 10 kilometer verderop lig.

Ik voel mij gewoon niet op mijn gemak tussen de mannen. Ik kan er niks aan doen maar ik voel mij altijd bekeken of ik nou squat of touwtje spring en nee ik vind mezelf niet zo sexy dat ik de hele tijd denk of wil dat iedereen naar mij staat te kijken.

Ik zeg niet dat ik alle mannen in de sportschool perverts vind, maar ik train zoveel fijner tussen alleen vrouwen. Waarom? Nou gewoon omdat vrouwen lekker allemaal met zichzelf bezig zijn, een selfie maken of te druk zijn met kijken naar hun eigen kont terwijl ze squaten.  Grapje hoor maar ook dat vind ik heerlijk; ongegeneerd een snapchat maken terwijl je op de crosstrainer staat? No one cares.


Ook vind ik het verschrikkelijk als ik een armoefening doe en ik er niet volledig van overtuigd ben dat mijn oksels helemaal glad zijn. Ik wil gewoon niet dat mannen dit zien en tussen de vrouwen heb ik daar geen issues mee. Ook wanneer ik in mijn haast niet het juiste ondergoed onder mijn sport legging heb aangetrokken of wanneer die toch een beetje te doorschijnend is; allemaal geen probleem! We zijn immers allemaal vrouwen onder elkaar.

Natuurlijk trek ik mij ook niks aan van wie er nou wel of niet naar mij kijkt tijdens het sporten en wil ik niet alleen maar zeikerig over komen. Respect voor Anne dat zij haar afgetrainde bil gewoon tussen de mannen bij het dumbell rek schuift en meer kilo’s pompt dan de meeste mannen maar ik train gewoon echt fijner in de women only.. Wat is jouw ervaring? Ben je ook zo’n dolle mina of ben jij meer type Anne? Anne is trouwens ex model en bodybuildster in spé! Neem ook eens kijkje op haar Instagram, en give her a follow <3!

Liefs!

Plaats een reactie